Rico Engelbarts
23/01/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2019 06:00

Nasdaq CEO: “crypto kan even succesvol als het internet worden”

Nieuws
nasdaq_CEO_crypto_kan_even_succesvol_als_het_internet_worden

De CEO en president van Nasdaq, Adena Friedman, deelt vlak voor het begin van het World Economic Forum een interessant zelfgeschreven artikel. In het artikel gaat ze in op hoe de toekomst van crypto eruit kan zien en wat er nodig is om het ook daadwerkelijk een succes te laten worden.
Friedman zal als een van de vooraanstaande economische figuren aanwezig zijn op het World Economic Forum. Tijdens het evenement bespreken politici, economen en andere deskundigen hoe de wereld “transparanter en stabieler te maken”.
Voor Friedman zijn er twee mogelijke uitkomsten; of crypto wordt even succesvol als het internet of het sterft een langzame dood en wordt vergeten. Om succesvol te worden is volgens Friedman echter brede commerciële acceptatie nodig. De acceptatie van de technologie is op dit moment nog niet bepaald breed, maar de signalen zijn hoopgevend.
Friedman schreef:

Innovatie vindt praktisch nut, gevolgd door jaren van gestage en duurzame commerciële vooruitgang en integratie in het economische systeem (bijvoorbeeld het internet). Of de uitvinding slaagt er niet in breed geaccepteerd te worden en de commerciële toepassingen ervan als ruilmiddel zijn beperkt.

Ten slotte schreef Friedman dat om te voorkomen dat blockchain en cryptocurrencies falen, duidelijke regelgeving en stabiel beleid nodig is. Ook is er de mogelijkheid dat crypto bepaalde principes moet laten vallen voordat de technologie mainstream kan gaan. Dit zal uiteindelijk bepalen of de technologie slechts een speeltje voor techneuten blijft, of uitgroeit tot een revolutie zoals we die zagen met de opkomst van het internet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie