Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2019 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2019 14:48

ICE heeft geprofiteerd van de crypto winter voor Bakkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
ICE heeft geprofiteerd van de crypto winter voor Bakkt

Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van New York Stock Exchange (NYSE), heeft geprofiteerd van de “crypto winter” door cryptocurrency goedkoop aan te schaffen voor de nieuwe cryptocurrency exchange Bakkt. Dat meldt Reuters op 2 mei.
De crypto winter refereert naar de bearmarkt van 2018 waarin de prijzen van alle cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), flink waren gedaald. De meeste cryptocurrencies verloren minstens 70% van hun waarde, sommige coins verloren zelfs meer dan 90% van hun waarde in 2018.
Dat kwam ICE blijkbaar goed uit. Met het opzetten van Bakkt, de langverwachte cryptocurrency exchange gericht op institutionele investeerders, kon ICE cryptocurrencies voor een lage prijs inkopen. Jeffrey Sprecher, CEO van ICE, zegt tegen Reuters:

Het was erg nuttig dat de cryptocurrency-industrie in een soort van, wat ze noemen, winter terecht kwam. Dat nam een deel van de druk van het tijdschema af om te lanceren.

We hebben naar een aantal verschillende bedrijven gekeken en hebben eerder deze week een bedrijf verworven dat niet voor ons beschikbaar zou zijn als de markt echt heel heet was geweest.

Sprecher refereert hiermee naar de acquisitie van cryptocurrency-opslagdienst Digital Asset Custody Company (DACC) eerder deze week. Met de werving van een cryptocurrency custodian wil ICE aan de eisen voldoen van de New York Department of Financial Services (NYFDS) voor een BitLicense waarmee het in de staat New York mag opereren.
Dat zou eventueel ook de Amerikaanse toezichthouder de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) kunnen overtuigen omdat Bakkt dan gezien wordt als een qualified custodian.
Bakkt zou oorspronkelijk al vorig jaar december lanceren, maar de lancering werd meerdere malen uitgesteld. Naar verluidt omdat de exchange nog niet de goedkeuring van de CFTC heeft ontvangen. Het is nog onbekend wanneer Bakkt ook daadwerkelijk zal lanceren.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie