Ivo Melchers Ivo Melchers
15/12/2022 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2022 06:15

Ledger voegt DeFi-trackingfunctie toe aan Ledger Live

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Ruslan Ivantsov/Shutterstock

Ledger, de bekende hardware wallet fabrikant, heeft op 13 december bekendgemaakt dat het een samenwerking is aangegaan met Merlin, een decentralized finance (DeFi) portfolio-tracker. Hiermee hebben meer dan vijf miljoen Ledger gebruikers toegang tot de DeFi-prestatieanalyses die Merlin biedt.

Laatste kans: Nog crypto bij Binance? Nu overzetten of versturen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

DeFi portfolio-tracker

Met gebruik van Merlin kunnen gebruikers van Ledger Live, de app van Ledger, verbinden met meer dan 1.000 DeFi-protocollen over 10 verschillende blockchain-netwerken. Gebruikers kunnen inzicht krijgen in de prestatiestatistieken, de winst- en verliesrapporten, de rapporten van het gasverbruik en de berekende opbrengsten.

Elie Azzi, mede-oprichter en chief product officer van Merlin, zei het volgende over hoe al deze gegevens crypto-investeerders verder gaan helpen:

‘’Het is een uitdaging voor hen om al hun handelsgegevens te verzamelen zonder meerdere keren verbinding te maken met elk afzonderlijk platform, wat hen aan risico’s kan blootstellen.’’

Daarnaast gaf Azzi aan dat de grote hacks en schandalen van de huidige bearmarkt hebben geïllustreerd hoe belangrijk de kernwaarde van crypto, decentralisatie, daadwerkelijk is:

‘’Er is nog nooit een sterker argument geweest voor DeFi en voor open, transparante en betrouwbare oplossingen, waarop crypto altijd fundamenteel is gebouwd.’’

De nieuwe functie stelt crypto-investeerders tevens in staat om liquiditeitsprovidervergoedingen en -beloningen rechtstreeks vanuit de interface te claimen.

Advertentie

Nieuwe hardware wallet

De hardware wallet-maker zit op het moment alles behalve stil. Zo kon je vorige week ook al lezen dat Ledger in het eerste kwartaal van 2023 een nieuwe hadware wallet op de markt gaat brengen. Naast de Ledger Nano S Plus en de Ledger Nano X kunnen investeerders over enkele maanden de Ledger Stax aanschaffen.

Voor de Ledger Stax is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Tony Fadell, de bekende maker van Apple’s iPod. Met de Ledger Stax hoopt de hardware wallet-fabrikant een stijlvoller en functioneler apparaat op de markt te brengen die massa-adoptie kan winnen bij crypto-gebruikers.

De buitenkant van de hardware wallet is een omhullende E-ink touchscreen dat transactiedetails en zelfs non-fungible tokens (NFT’s) kan weergeven. Het nieuwste model zal te koop zijn voor €279,00.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie