Ivo Melchers Ivo Melchers
07/12/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 12:22

Ledger werkt samen met iPod-maker voor nieuwe hardware wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Quinten Jacobs / Shutterstock.com

Hardware wallet-maker Ledger is een van de weinige partijen die flink weet te profiteren van het omvallen van centrale partijen in de crypto-industrie. Inmiddels is er een hele waslijst aan bedrijven die zijn omgevallen in 2022 en allemaal leren ze crypto-inveesterders hetzelfde: ‘not your keys, not your coins’.

Ledger is een grote naam in de industrie van hardware wallets en lijkt niet stil te zitten op het gebied van innovaties. In het huidige assortiment zit momenteel de Ledger Nano S Plus en de Ledger Nano X, maar daar komt in het eerste kwartaal van 2023 verandering in.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ledger Stax

Ledger is namelijk een samenwerking aangegaan met Tony Fadell, de bekende maker van Apple’s iPod en mede-oprichter en voormalig CEO van thermostaatbedrijf Nest, om de nieuwste hardware wallet genaamd ‘Ledger Stax’ te creëren.

Met dit nieuwste model hoopt de hardware wallet-fabrikant een stijlvoller en functioneler apparaat te ontwikkelen die massa-adoptie kan winnen bij crypto-gebruikers. Ledger Stax is een apparaat ter grootte van een creditcard met ingebouwde magneten zodat meerdere apparaten eenvoudig kunnen worden gestapeld. De buitenkant is een omhullende E-ink touchscreen dat transactiedetails en zelf non-fungible tokens (NFT’s) kan weergeven. Het is om die reden ook mogelijk om het vergrendelscherm te customizen door je favoriete NFT of foto in te stellen als achtergrond.

De Ledger Stax zal te koop zijn voor €279.00, vergeleken met de €149.00 voor de Nano X en €79.00 voor de Nano S Plus.

Advertentie

Populariteit hardware wallet

Het is misschien wel de beste timing voor de fabrikant om een nieuwe hardware wallet te lanceren, aangezien de populariteit van hardware wallets door het dak is gegaan. Na het faillissement van FTX heeft het vertrouwen in crypto exchanges een duikvlucht genomen en kiezen investeerders massaal voor self-custody. Zo kon je eerder lezen dat Ledger zelfs te maken kreeg met enkele schaalbaarheidsuitdagingen door het massale gebruik na het drama rondom FTX.

Daarnaast kon je enkele weken geleden lezen dat Trezor, een andere bekende hardware wallet-fabrikant, een stijging van maar liefst 300% had meegemaakt in de verkoopopbrengsten sinds de ondergang van FTX. Ledger had ook gedeeld dat 14 november, 3 dagen nadat FTX het faillissement had aangevraagd, de beste verkoopdag ooit was voor het bedrijf.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie