Rico Engelbarts
12/04/2020 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2020 12:29

Mega bitcoin (BTC) transactie ter waarde van ruim $1 miljard kostte slechts $0,69

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Mega bitcoin (BTC) transactie ter waarde van ruim $1 miljard kostte slechts $0,69

Een enorme bitcoin (BTC)-transactie heeft de aandacht van de crypto community getrokken. Crypto trader en analist Krisma merkte een transactie van maar liefst 146.500 BTC op, wat op dat moment ruim $1 miljard waard was.


Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Bitfinex, onthulde dat de toonaangevende in Hong Kong gevestigde cryptocurrency-exchange achter de transactie zit.


Volgens Ardoino verplaatste Bitfinex geld tussen zijn hot-  en cold-wallets. De exchange stuurde 15.000 BTC naar zijn hot-wallet en de rest werd teruggestuurd naar de originele cold-wallet van Bitfinex. De totale kosten van de miljardentransactie bedroegen welgeteld $0,69.
Ardoino zegt dat hij overweegt om in de toekomst alle grote transacties door de exchange aan te kondigen om verwarring te voorkomen. Het is dan ook niet de eerste keer dat een crypto-exchange voor verwarring zorgt door grote, onaangekondigde transacties met crypto.
Het analysebedrijf Glassnode zegt dat Bittrex in een tijdsbestek van één uur ongeveer $9 miljard aan bitcoin tussen zijn eigen wallets heeft verplaatst, verdeeld over 21 afzonderlijke transacties.
Grote transacties kunnen soms een voorbode zijn van dumps. Vooral wanneer het gaat om transacties vanuit onbekende wallets naar exchanges. Hierdoor zou de prijs flink kunnen gaan dalen. In dit geval was dit dus niet het geval.
Onlangs werd nog bekend dat er steeds meer bitcoin whales bijkomen. Dit kan een signaal zijn dat steeds meer mensen verwachten dat de bitcoin prijs gaat stijgen.
Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie