Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Mega bitcoin (BTC) transactie ter waarde van ruim $1 miljard kostte slechts $0,69

Een enorme bitcoin (BTC)-transactie heeft de aandacht van de crypto community getrokken. Crypto trader en analist Krisma merkte een transactie van maar liefst 146.500 BTC op, wat op dat moment ruim $1 miljard waard was.

- Advertentie -

Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Bitfinex, onthulde dat de toonaangevende in Hong Kong gevestigde cryptocurrency-exchange achter de transactie zit.

Volgens Ardoino verplaatste Bitfinex geld tussen zijn hot-  en cold-wallets. De exchange stuurde 15.000 BTC naar zijn hot-wallet en de rest werd teruggestuurd naar de originele cold-wallet van Bitfinex. De totale kosten van de miljardentransactie bedroegen welgeteld $0,69.

Ardoino zegt dat hij overweegt om in de toekomst alle grote transacties door de exchange aan te kondigen om verwarring te voorkomen. Het is dan ook niet de eerste keer dat een crypto-exchange voor verwarring zorgt door grote, onaangekondigde transacties met crypto.

Het analysebedrijf Glassnode zegt dat Bittrex in een tijdsbestek van één uur ongeveer $9 miljard aan bitcoin tussen zijn eigen wallets heeft verplaatst, verdeeld over 21 afzonderlijke transacties.

Grote transacties kunnen soms een voorbode zijn van dumps. Vooral wanneer het gaat om transacties vanuit onbekende wallets naar exchanges. Hierdoor zou de prijs flink kunnen gaan dalen. In dit geval was dit dus niet het geval.

Onlangs werd nog bekend dat er steeds meer bitcoin whales bijkomen. Dit kan een signaal zijn dat steeds meer mensen verwachten dat de bitcoin prijs gaat stijgen.

Waar de koers van bitcoin (BTC) soepel naar de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse chart toekwam, blijkt deze tot op heden een te grote weerstand te zijn. Zijn de bulls, die op relatief laag volume de prijs wisten op te drijven tot de $7.450, dan echt te zwak om door te zetten? Lees nu wat onze analist Michiel te vertellen heeft in zijn meest recente analyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.778,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.848,94 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.855,90 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.911,71 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.778,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.848,94 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.855,90 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.911,71 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...