Kevin Schijven Kevin Schijven
25/01/2019 20:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2019 20:15

Nasdaq en anderen investeren $20 miljoen in blockchain-bedrijf Symbiont

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Nasdaq, de op een na grootste handelsbeurs ter wereld, heeft samen met Citigroup, Raptorgroup en Galaxy Digital van Mike Novogratz, $20 miljoen geïnvesteerd in Symbiont.io Inc., zo meldt Bloomberg op 23 januari.


Symbiont heeft haar eigen blockchain en smart contracts platform ontwikkeld, genaamd Assembly, dat financiële instituties kunnen gebruiken om data mee te delen en te verifiëren. Symbiont wil de nieuwe investering gebruiken om te werken aan gegevensbeheer, hypotheken, privaatvermogen en gesyndiceerde leningen.
Nasdaq wil tevens de mogelijkheden onderzoeken om het Assembly-platform te gebruiken voor bestaande en nieuwe klanten die op zoek zijn naar het gebruik van smart contracts en om activa om te zetten in digitale contracten (tokenization).
Gary Hoffner, hoofd van Nasdaq Ventures, zegt het volgende:

Onze investering omvat ook de integratie van het blockchain- en het smart contracts-platform van Symbiont in het Nasdaq Financial Framework en we zijn verheugd dit belangrijke, groeiende gebied te ondersteunen voor het creëren van unieke institutionele toepassingen van blockchain-technologie.

Symbiont CEO Mark Smith zegt dat de blockchain- en crypto-wereld volwassen aan het worden is:

We gaan een veel realistischere fase in waarin mensen naar deze technologie kijken en serieus nadenken over waar het zinvol is om toe te passen en waar dat niet het geval is. We verlaten de piek van de hype-cyclus en gaan de fase van desillusie in, vooral voor mensen die deze technologie verkeerd hebben toegepast in de hoop dat het een wondermiddel zou worden voor het oplossen van al hun problemen.

Ana Friedman, CEO van Nasdaq, deed vorige week uit de doeken in een artikel dat crypto even succesvol als het internet kan worden. Nasdaq kondigde in december aan dat zij Bitcoin (BTC) futures zullen lanceren op haar exchange in 2019.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie