Roy van Krieken Roy van Krieken
29/06/2022 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 17:02

Nederlandse crypto bedrijven willen blijven groeien, ondanks crash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De afgelopen tijd horen we het geregeld; grote crypto bedrijven zijn genoodzaakt om afscheid te nemen van in ieder geval een deel van hun personeel. Zelfs reuzen binnen de crypto industrie, zoals de Amerikaanse exchange Coinbase, hebben de afgelopen tijd veel werknemers ontslagen. Nederlandse crypto bedrijven lijken echter een andere koers in te slaan. Volgens de NOS blijven de meeste grote Nederlandse crypto bedrijven hard doorgroeien.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo ziet geen reden voor paniek

Aan kop qua crypto bedrijven op vaderlandse bodem staat zonder enige twijfel Bitvavo. Deze exchange is de afgelopen paar jaar enorm hard gegroeid en als we de oprichter van het bedrijf, Mark Nuvelstijn, mogen geloven zal aan deze periode van groei voorlopig nog geen einde komen.

Sterker nog, in maart van dit jaar waren er ongeveer 125 mensen werkzaam op het kantoor van Bitvavo. Nuvelstijn verwacht dat dit tegen het einde van dit jaar zal zijn verdubbeld tot zo’n 250. Nuvelstijn erkent dat werknemers zich zorgen maken over hun baanzekerheid, aangezien de crypto markt aardig onder water staat, maar hij stelt dat dit niet nodig is.

“Sommige medewerkers hebben daarnaar gevraagd, omdat ze recent bij ons waren begonnen en in sommige gevallen daarvoor naar Nederland verhuisd waren. We hebben bij ons personeel aangegeven dat er geen enkele aanleiding tot zorg is en dat we gewoon verder groeien.”

Ook Litebit wil net als Bitvavo gewoon door blijven groeien. Zij zijn van plan om rustig nog eens twintig mensen aan te nemen bovenop de 120 werknemers die al in dienst zijn van de Nederlandse crypto exchange. 

Amerikaanse exchanges krijgen rake klappen

Elders in de wereld gaat het klaarblijkelijk minder goed met crypto exchanges. Bij buitenlandse exchanges zijn de afgelopen twee maanden al meer dan 1.500 mensen ontslagen. Verschillende bedrijven hebben ontslagen aangekondigd, waaronder: Bitso, Gemini, BitMEX, Buenbi, BlockFi, Crypto.com en zelfs Coinbase.

Deze ontslagrondes hebben uiteraard alles te maken met de huidige staat van de markt. Echter, niet alleen wordt de crypto industrie getroffen door ontslagrondes. Ook het handelsplatform Robinhood heeft bijvoorbeeld zeker 9% van haar werknemers de deur gewezen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie