Roy van Krieken Roy van Krieken
06/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2023 17:00

Nederlandse crypto exchange Finst gaat de strijd aan; goedkoper & betrouwbaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Wellicht is het je al opgevallen, zeker als je in de Randstad woont, maar een nieuwe Nederlandse crypto exchange heeft zijn opwachting gemaakt; Finst. De exchange belooft aantrekkelijke functies voor gebruikers en is absoluut van plan om de strijd aan te gaan met de gevestigde spelers in de markt. Finst gooit in ieder geval nu al hoge ogen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Finst exchange

Finst bestaat vandaag de dag nog slechts minder dan 3 maanden. In januari van dit jaar werd Finst opgericht door een team dat voorheen werkzaam was bij een gigantisch aandelen-handelsplatorm, namelijk DEGIRO. 

DEGIRO is een waar begrip bij iedereen die naast cryptocurrencies ook in aandelen belegt of handelt en het platform is al een van de grootste spelers van Europa geworden. De oprichters van Finst hebben dus een gigantische bak met ervaring en kennis over hoe zij een exchange naar succes leiden.

Om dat succes ook daadwerkelijk te bereiken zullen ze wel echter de strijd aan moeten gaan met concurrentie. In Nederland zijn momenteel exchanges zoals Bitvavo en Binance nog altijd het handelsplatform naar keuze voor veel crypto beleggers.

De strijd is begonnen!

Finst verwacht hier echter op de korte termijn al verandering in te brengen. Hoe wil Finst dat bewerkstelligen? Dat is eigenlijk vrij simpel. Finst is namelijk de goedkoopste exchange die momenteel beschikbaar is in Nederland. Het biedt handelskosten die meer dan 80% lager liggen dan die bij de concurrent. Finst hanteert voor elke transactie een minuscuul percentage van niet meer dan 0,15%, en geeft nieuwe gebruikers tijdelijk €5.000 gratis handelen wanneer je code ‘INSIDERS’ gebruikt bij het registeren.

Veiligheid van exchanges is hedendaags ook een heikel puntje geworden voor mensen die exchanges gebruiken om hun crypto op te slaan. We zagen namelijk vorig jaar dat FTX ten onder ging en duizenden gebruikers mogelijk kunnen fluiten naar hun centen.

Finst heeft daarom hun exchange op een extreem veilige wijze ontworpen. Zo  zullen er bijvoorbeeld geen gebruikerstegoeden worden uitgeleend aan of ondergebracht worden bij andere partijen. Immers, we hebben gezien wat hier de gevolgen van kunnen zijn.

Al met al lijkt het erop dat Finst het succes van DEGIRO wil herhalen, en ook de capaciteiten hebben om dat te bewerkstelligen. Een welkome toevoeging aan het aanbod van exchanges in Nederland. 

Open hier gratis een account bij Finst!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie