Timo Bult Timo Bult
09/01/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2020 10:45

Nederlandse exchange Blockport overgenomen door BUX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse crypto-exchange Blockport overgenomen door fintech-bedrijf BUX

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Goed nieuws voor de Nederlandse cryptocurrency-exchange Blockport! Het platform is namelijk overgenomen door BUX, een bedrijf dat als doel heeft om investeren makkelijk te maken voor Europeanen. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door BUX in een officiële aankondiging.
Eerder kon als op Crypto Insiders gelezen worden dat Blockport een doorstart zou gaan maken met een nieuwe partner. Het platform raakte in mei 2019 in de problemen nadat de Security Token Offering (STO) minder opbracht dan verwacht. Daardoor was de toekomst van Blockport lang onzeker.
Nu is dan eindelijk bekend wie die nieuwe partner is, waar Blockport afgelopen december in een tweet al naar hintte; BUX! Het bedrijf zal Blockport, zijn kern ontwikkellaarsteam en de oprichters onderbrengen onder een nieuwe naam; BUX Crypto.
In het persbericht van BUX stelt de CEO en oprichter van het bedrijf, Nick Bortot, dat de interesse in crypto is toegenomen:

Sinds de opkomst van cryptocurrency, zien we dat onze gebruikers hier een bovenmatige interesse in hebben. Verder geloven we dat cryptocurrency een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van het financiële systeem. We krijgen nu de unieke kans om een innovatieve broker en een toegewijd team van crypto experts over te nemen. Hiermee zetten we een belangrijke stap in onze missie om jonge Europeanen te helpen méér te doen met hun geld.

Bortot voegt daaraan toe:

Door het toevoegen van cryptocurrency naast aandelen, CFD’s en binnenkort ETF’s, groeien we verder uit naar dé one-stop-shop voor alle investeringsbehoeften van Europese millennials.

BUX Crypto is na BUX Zero en BUX X het derde platform van BUX, dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft staan. Op het crypto-platform zullen cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en XRP (XRP) verhandeld kunnen worden. Daarnaast zal ook de native token van Blockport, BPS, omgedoopt worden tot het BUX Token.
Volgens het persbericht wordt het nieuwe platform op dit moment getest in samenwerking met een aantal klanten. BUX Crypto zal nog in het eerste kwartaal van 2020 gelanceerd worden.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie