Nederlandse exchange Blockport overgenomen door BUX

Goed nieuws voor de Nederlandse cryptocurrency-exchange Blockport! Het platform is namelijk overgenomen door BUX, een bedrijf dat als doel heeft om investeren makkelijk te maken voor Europeanen. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door BUX in een officiële aankondiging.

Eerder kon als op Crypto Insiders gelezen worden dat Blockport een doorstart zou gaan maken met een nieuwe partner. Het platform raakte in mei 2019 in de problemen nadat de Security Token Offering (STO) minder opbracht dan verwacht. Daardoor was de toekomst van Blockport lang onzeker.

Nu is dan eindelijk bekend wie die nieuwe partner is, waar Blockport afgelopen december in een tweet al naar hintte; BUX! Het bedrijf zal Blockport, zijn kern ontwikkellaarsteam en de oprichters onderbrengen onder een nieuwe naam; BUX Crypto.

In het persbericht van BUX stelt de CEO en oprichter van het bedrijf, Nick Bortot, dat de interesse in crypto is toegenomen:

Sinds de opkomst van cryptocurrency, zien we dat onze gebruikers hier een bovenmatige interesse in hebben. Verder geloven we dat cryptocurrency een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van het financiële systeem. We krijgen nu de unieke kans om een innovatieve broker en een toegewijd team van crypto experts over te nemen. Hiermee zetten we een belangrijke stap in onze missie om jonge Europeanen te helpen méér te doen met hun geld.

Bortot voegt daaraan toe:

Door het toevoegen van cryptocurrency naast aandelen, CFD’s en binnenkort ETF’s, groeien we verder uit naar dé one-stop-shop voor alle investeringsbehoeften van Europese millennials.

BUX Crypto is na BUX Zero en BUX X het derde platform van BUX, dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft staan. Op het crypto-platform zullen cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en XRP (XRP) verhandeld kunnen worden. Daarnaast zal ook de native token van Blockport, BPS, omgedoopt worden tot het BUX Token.

Volgens het persbericht wordt het nieuwe platform op dit moment getest in samenwerking met een aantal klanten. BUX Crypto zal nog in het eerste kwartaal van 2020 gelanceerd worden.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.675,20 Kopen
1
Bitvavo
€26.220,40 Kopen
2
Litebit
€26.487,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
€26.501,70 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...