Simon Bosch Simon Bosch
14/01/2023 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2023 07:04

‘Ondanks crypto winter mag het grote plaatje niet vergeten worden’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
ARK Investment analist voorspelt bitcoin prijs boven $1 miljoen

Foto: Nedrofly/Shutterstock

Eén van de meest prominente figuren in de crypto-industrie is Cathie Wood. Zij runt ARK Invest, een vermogensbeheerder met een verwonderende strategie. ARK Invest is er heilig van overtuigd dat een aantal nieuwe technologieën een wereldwijde revolutie gaan ontketenen. Blockchain is één van die technieken. Wood heeft nu onthuld wat ze vond van de markt in 2022.

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto-bedrijven hebben het zwaar

ARK Invest heeft een flink aantal Exchange Traded Funds (ETF’s) en andere soorten fondsen onder zich. Hiermee investeert het naast in robotica, ruimtevaart, genomica en 3D-printen ook in blockchain-technologie. Maar het afgelopen jaar was zwaar. Maar weinig bedrijven hadden het zo moeilijk als technologiebedrijven.

Ondanks dat blockchain veel potentie heeft was dit terug te zien in de crypto-industrie. Blockchain-bedrijven zijn namelijk gewoon onderdeel van de technologiesector. Veel crypto-bedrijven hebben vorig jaar veel mensen ontslagen. Dan gaat het niet alleen om cryptobeurzen die het zwaar hebben zoals FTX, Crypto.com en nu ook Huobi – zelfs belangrijke namen zoals Coinbase, Genesis en Kraken ontslaan massaal personeel. Hiermee volgen ze in de voetsporen van de reguliere techreuzen, zoals Meta.

Advertentie

Cathie Wood: blockchain

Maar ARK Invest adviseert zijn investeerders niet het grote plaatje uit het oog te verliezen. In een blogartikel beschrijft Cathie Wood dat er vrijwel niets is veranderd aan haar theorie, zowel voor cryptocurrencies en blockchain als voor de andere industrieën waar ARK in investeert.

Zo bleven netwerken als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gewoon operationeel terwijl FTX instortte. Sterker nog, de wereld van Decentralized Finance (DeFi) verwerkte hierna zelfs 37% meer transacties. Ondertussen hebben crypto exchanges het zwaar. Maar als je het enorme volume van Binance niet meerekent is het handelsvolume dat Coinbase verwerkt ondanks de bearmarkt met 18% gegroeid.

Digitale wallets’ is een ander segment dat in 2022 juist hard is gegroeid. Met smartphone-apps van bijvoorbeeld Square kun je zonder cash en credit cards betalen. Het volume dat dit soort apps verwerkten was zes keer hoger dan de algehele groei in retail-verkopen. Wood suggereert dus dat er weinig aan de hand is met de fundamentele eigenschappen van haar ARK’s investeringen – integendeel zelfs, die zijn sterker geworden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie