Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2022 20:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 20:12

Ook Bitvavo gaat reserves onthullen aan klanten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Bitvavo

De Nederlandse exchange Bitvavo heeft vandaag nogmaals opheldering gegeven over de situatie bij hen wat betreft de veiligheid van gebruikerstegoeden. Volgens Bitvavo hoeven klanten ‘s nachts niet wakker te liggen dat zij hun geld kwijt kunnen raken. De exchange komt zelfs met een merkle tree proof-of-reserves waarmee gebruikers precies kunnen zien wat Bitvavo als reserve aanhoudt voor de cryptocurrencies die zij bij Bitvavo hebben gestald!

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitvavo en FTX

Eigenlijk alle grote exchanges hebben ondertussen al aangegeven dat zij op een bepaalde manier willen gaan aantonen waaruit hun reserves bestaan. Dit heeft uiteraard alles te maken met de ondergang van crypto exchange FTX. Het vertrouwen in exchanges kelderde als gevolg van dit drama.

Eerder al vroegen we in een kort interview wat de situatie bij Bitvavo was. Hadden zij bijvoorbeeld blootstelling aan FTX? Dit was niet het geval en Bitvavo verkeert naar eigen zeggen in financiële topconditie. Destijds werd ook beloofd dat de exchange met proof-of-reserves zou komen. Hier lijkt nu daad bij het woord gevoegd te worden.

Bitvavo reserves

In een blogpost maakt Bitvavo namelijk bekend dat er een controleerbare merkle tree gaat komen waarmee elke gebruiker de reserves van Bitvavo kan controleren. Op deze manier kan er op een cryptografische manier worden bewezen dat Bitvavo ook daadwerkelijk de crypto-activa van klanten tot hun beschikking heeft.

“Hoewel de afgelopen dagen een moeilijke periode zijn geweest voor digitale activa, waardeert Bitvavo de recente ontwikkelingen in de markt met betrekking tot transparantie en veiligheid, en we zijn van plan om actief deel te nemen aan deze ontwikkelingen. We werken actief aan het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn assets op het Bitvavo platform kan verifiëren, om cryptografisch te bewijzen dat we de assets bezitten die we zeggen te bezitten namens u.”

Daarnaast bevestigt Bitvavo nogmaals dat zij gebruikerstegoeden bewaren bij bewaardiensten die ook netjes verzekerd zijn tegen onverwachte narigheden. Bitvavo is in totaal tot maar liefst $775 miljoen verzekerd. Het lijkt er dus op dat Bitvavo vandaag de dag gewoon kerngezond is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie