Roy van Krieken Roy van Krieken
09/11/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 16:04

Populaire trading app Robinhood slachtoffer van ransomware aanval, +9 miljoen gebruikers getroffen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Populaire trading app Robinhood slachtoffer van ransomware aanval, +9 miljoen gebruikers getroffen

De populaire Amerikaanse trading app Robinhood is onlangs het slachtoffer geworden van een grootschalige hack. De aanvallers wisten toegang te krijgen tot de gebruikersdatabase en hebben persoonlijke informatie van miljoenen Robinhood gebruikers buit gemaakt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Robinhood

Het bedrijf maakte via een blogpost op de website bekend dat er sprake zou zijn geweest van een grote inbraak. In deze bekendmaking stelt Robinhood dat er van veel gebruikers persoonlijke informatie is gestolen, maar dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over hun portfolio.

Volgens het team van Robinhood zijn de hackers binnengekomen door misbruik te maken van het klantenservice systeem. Een medewerker van de klantenservice werd dusdanig om de tuin geleid dat de hackers binnen wisten te dringen in de systemen van Robinhood.

Van zeker vijf miljoen gebruikers zijn hun e-mail adressen gestolen en van tenminste twee miljoen gebruiker zijn naast hun e-mail adres ook hun volledige naam door hackers buit gemaakt. De slachtoffers zijn inmiddels ook benaderd door Robinhood.

Van enkele honderden mensen is zelfs nog meer informatie naar buiten gekomen. Wat deze informatie precies inhoudt is onbekend.

Advertentie

Ransomware

Niet alleen hebben de hackers dus enorm veel persoonlijke informatie gestolen, zij hebben losgeld geëist bij Robinhood. Het gaat hier dus om een zogeheten ransomware aanval. Wat de gevolgen zullen zijn in het geval dat Robinhood dit losgeld niet betaalt aan de hackers is nog onbekend.

Helaas komt het vaak voor dat bedrijven en instanties het doelwit worden van hackers. Deze hackers gebruiken steeds vaker ransomware, ofwel gijzelsoftware, om door middel van een cyberaanval geld van de slachtoffers afhandig te maken. Dergelijke aanvallen kunnen de computersystemen op slot zetten of er wordt belangrijke en gevoelige informatie gestolen. Teleurstellend is het feit dat het losgeld vaak gevraagd wordt in de vorm van cryptocurrencies.

Uiteindelijk zal deze aanval op Robinhood opnieuw een deuk slaan in de toch al behoorlijk beschadigde reputatie van het handelsplatform. Robinhood bevindt zich in zwaar weer en het aantal gebruikers van het platform daalde zelfs in het derde kwartaal van dit jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie