Simon Bosch Simon Bosch
10/01/2024 21:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2024 19:29

Recordtoename stablecoins op crypto exchanges signaleert omslagpunt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Recordtoename stablecoins op crypto exchanges signaleert omslagpunt

Foto: Tudoran Andrei/Shutterstock

De crypto-markt komt steeds dichterbij de goedkeuring van één of meerdere Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). De kans wordt volgens experts steeds groter dat de verschillende aanvragen vanavond nog goedkeuring zullen krijgen, daarom bereiden investeerders zich al voor. Crypto exchanges ontvangen grote bedragen aan stablecoins in afwachting op een eventuele goedkeuring.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aantal stablecoins op cryptobeurzen groeit weer

Uit data van CryptoQuant blijkt dat het bedrag aan stablecoins dat nu op alle onderzochte exchanges ligt is toegenomen tot een record. In totaal bewaren de wallets van exchanges nu zo’n 19,6 miljard dollar aan stablecoins van klanten en van de beurzen zelf. Er is sprake van een enorm snelle toename; op 1 januari lag het bedrag nog op 18 miljard dollar.

Halverwege september vonden de totale stablecoin-reserves van cryptobeurzen een lokale bodem op 17,8 miljard dollar. Sindsdien is het bedrag dus met 1,8 miljard dollar gestegen. Gemeten van de bodem naar de piek op 8 januari betreft de toename zelfs 2,4 miljard dollar, of 12%.

Advertentie

Stablecoin crypto supply nog steeds dramatisch

Wel moeten worden benadrukt dat de toename nog niets is vergeleken met wat het voorheen is verloren. De piek van het bedrag aan stablecoins op exchanges lag op ongeveer 28 miljard dollar en was in mei van 2021. Sindsdien ging het bergafwaarts. 2023 was het meest extreem; vorig jaar is het bedrag afgenomen van 30 miljard dollar tot 15,6 miljard dollar.

Ook was 2023 voor stablecoins in het algemeen niet zo positief. De prijzen van veel cryptocurrencies zijn vorig jaar gestegen, maar de marktwaarde van stablecoins bleef grotendeels gelijk. Dat suggereert dat er een gebrek aan vertrouwen in de markt is.

Tegelijkertijd hebben mensen dus massaal hun stablecoins van exchanges gehaald. Dat kan ook duiden op een gebrek aan vertrouwen, maar het hoeft niet per se wantrouwen in stablecoins zelf te signaleren. Het kan ook betekenen dat mensen liever hun coins zelfs bewaren, in verband met de talloze problemen met exchanges van afgelopen jaren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie