Timo Bult Timo Bult
13/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2020 07:00

Samsung Galaxy S20 heeft ingebouwde cryptocurrency-wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Samsung Galaxy S20 heeft ingebouwde cryptocurrency-wallet

Samsung heeft zijn nieuwe lijn smartphones gepresenteerd, de Galaxy S20. Ook de modellen in deze lijn zullen het veilig opslaan van cryptocurrencies ondersteunen. Samsung is er echter minder luidruchtig over dan tijdens de lancering van de S10, vorig jaar.
De nieuwe reeks smartphones bestaat uit de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra 5G. De telefoons hebben onder andere een verbeterde camera en 5G-ondersteuning. Vorig jaar was de mogelijkheid om crypto op te slaan op de Galaxy S10 echter een belangrijke selling point.
Bij de S20 is dit niet meer het geval. Zo benoemt Samsung de functie vrijwel niet. Het enige wat erover te vinden is dat de nieuwe telefoons een processor hebben “die is toegewijd aan het beschermen van uw pincode, wachtwoord, patroon en Blockchain Private Key.”
Dat het opslaan van cryptocurrency geen belangrijk selling point meer is kan misschien teleurstellend zijn. Aan de andere kant kan het ook als positief worden opgevat dat de functie nu een vanzelfsprekend onderdeel is geworden van Samsung-telefoons.
In augustus vorig jaar kondigde Samsung nog aan dat nu ook bitcoins op de Galaxy S10 kunnen worden bewaard. Of ook de S20-telefoons bitcoin weer ondersteunen is vooralsnog onbekend.
Samsung toont daarnaast al langere tijd interesse in blockchain en cryptocurrency. Zo investeerde het Zuid-Koreaanse bedrijf $2,9 miljoen in de cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie