Samsung Galaxy S20 heeft ingebouwde cryptocurrency-wallet

Samsung Galaxy S20 heeft ingebouwde cryptocurrency-wallet

Samsung heeft zijn nieuwe lijn smartphones gepresenteerd, de Galaxy S20. Ook de modellen in deze lijn zullen het veilig opslaan van cryptocurrencies ondersteunen. Samsung is er echter minder luidruchtig over dan tijdens de lancering van de S10, vorig jaar.

De nieuwe reeks smartphones bestaat uit de Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra 5G. De telefoons hebben onder andere een verbeterde camera en 5G-ondersteuning. Vorig jaar was de mogelijkheid om crypto op te slaan op de Galaxy S10 echter een belangrijke selling point.

Bij de S20 is dit niet meer het geval. Zo benoemt Samsung de functie vrijwel niet. Het enige wat erover te vinden is dat de nieuwe telefoons een processor hebben “die is toegewijd aan het beschermen van uw pincode, wachtwoord, patroon en Blockchain Private Key.”

Advertentie

Dat het opslaan van cryptocurrency geen belangrijk selling point meer is kan misschien teleurstellend zijn. Aan de andere kant kan het ook als positief worden opgevat dat de functie nu een vanzelfsprekend onderdeel is geworden van Samsung-telefoons.

In augustus vorig jaar kondigde Samsung nog aan dat nu ook bitcoins op de Galaxy S10 kunnen worden bewaard. Of ook de S20-telefoons bitcoin weer ondersteunen is vooralsnog onbekend.

Samsung toont daarnaast al langere tijd interesse in blockchain en cryptocurrency. Zo investeerde het Zuid-Koreaanse bedrijf $2,9 miljoen in de cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.391,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.433,28 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.445,14 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.463,82 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.467,59 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.474,15 Kopen
Laatste nieuws