Roy van Krieken Roy van Krieken
30/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2022 19:00

Telegram gaat eigen crypto exchange lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
BTC, ETH en meer crypto dik in de plus, Telegram toncoin stijgt als raket

Foto: DenPhotos/Shutterstock

De oprichter en CEO van social-media platform Telegram, Pavel Durov, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf van plan is om een wel heel bijzondere uitbreiding te doen. Er bestaan namelijk concrete plannen om een eigen crypto exchange te lanceren. De CEO maakte dit bekend in een bericht op zijn zijn eigen Telegram.

PayPal rolt internationale betalingen met crypto uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Telegram crypto exchange

Naar eigen zeggen heeft Durov besloten dit te doen door de recente ondergang van FTX. Volgens Durov is de hoge mate van centralisatie bij veel exchanges en andere crypto bedrijven problematisch, en de toekomstige exchange van Telegram zou dan ook zeer gedecentraliseerd zijn. Dat wil zeggen: zonder een centrale autoriteit die het beheer van het platform in handen heeft.

“De volgende stap van Telegram is het bouwen van een set gedecentraliseerde tools, waaronder niet-gecentraliseerde wallets en gedecentraliseerde exchanges voor miljoenen mensen om veilig cryptocurrencies te verhandelen en op te slaan. Op deze manier kunnen we de misstanden herstellen die zijn veroorzaakt door de buitensporige centralisatie die honderdduizenden cryptocurrency-gebruikers in de steek liet.”

Niet alleen zal er een exchange komen, ook gaat Telegram op den duur dus bepaalde functionaliteiten wat betreft crypto wallets aanbieden voor klanten. Dit alles om het navigeren van de wereld van crypto voor gebruikers te vergemakkelijken.

Durov is kritisch op crypto

De kritiek van Durov op de overkoepelende crypto industrie is groot. Hij geeft zelfs aan dat de normen en waarden van het blockchain ecosysteem vandaag de dag niet langer overeenkomen met de grondbeginselen waarmee het jaren geleden ontstond. De macht is in handen van een heel kleine groep spelers, en dit is mede waardoor het FTX-drama heeft kunnen plaatsvinden stelt Durov.

“De oplossing is duidelijk: op blockchain gebaseerde projecten moeten terug naar hun roots – decentralisatie. Gebruikers van cryptocurrency moeten overschakelen op vertrouwenloze transacties en self-hosted wallets die niet afhankelijk zijn van één enkele derde partij,” 

Hoe de roadmap voor de plannen van Telegram er precies uitziet is niet bekend. Het gaat nu nog slechts om een aankondiging van de intentie om inderdaad een gedecentraliseerde exchange te bouwen.

De Open Network Token (TON) koers reageert direct op het nieuws en is op het moment van schrijven al met 8% gestegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie