Simon Bosch Simon Bosch
10/11/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 17:04

USDC’s Circle heeft blootstelling aan FTX, maar schade beperkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
USDC’s Circle heeft blootstelling aan FTX, maar schade beperkt

Foto: WindAwake/Shutterstock

Afgelopen week is de bekende crypto-exchange FTX en aanverwant crypto-hedgefonds Alameda Research plotseling financieel in de problemen gekomen. Ondanks dat FTX één van de grootste en bekendste partijen in de crypto-industrie was is het bedrijf nu zo goed als failliet, en helaas hebben een aantal hele belangrijke partijen blootstelling aan beide bedrijven. Circle is er één van, maar gelukkig is de schade volgens Circle-CEO Jeremy Allaire beperkt.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Circle’s FTX-blootstelling beperkt

Dat schrijft Circle’s topman op Twitter. Circle heeft volgens hem geen grote blootstelling aan beide. FTX gebruikt Circle voor het verwerken van transacties op zijn betaling-functie, en Alameda werkt met het bedrijf voor het minten en vernietigen van USDC. Maar deze partijen zijn slechts twee van velen, en 100% van alle USDC blijft volledig gedekt door onderpand van de hoogste kwaliteit.

Er gaan ook geruchten over Circle’s blootstelling aan Silvergate, omdat deze bank naast met Circle ook in verband staat met FTX. Een deel van de dollars die Circle als onderpand voor USDC gebruikt ligt bij Silvergate. Allaire zegt niet expliciet dat we ons hier niet druk om hoeven te maken, maar wel dat dit slechts één van de tien banken is waar het wereldwijd mee samenwerkt.

Advertentie

Annulering FTX-deal blijft mogelijk

Ook benadrukt hij in een interview met CNBC hoe belangrijk FTX was. Veel mensen hadden vertrouwen in het bedrijf, dat zal ongetwijfeld er flink aan hebben bijgedragen dat het één van de grootste handelsplatformen in de industrie was.

De enige hoop die er nog was is gisteren als sneeuw voor de zon verdwenen. Binance zou de gehavende crypto-beurs overnemen, maar zag daar uiteindelijk alsnog vanaf. Dit zorgde voor een nieuwe schokgolf op de crypto-markten.

Gisteren was in het crypto nieuws al te lezen dat een deal tussen de twee bijzonder moeilijk zou worden. Dat liet een associate professor aan de Vrije Universiteit van Amsterdam weten in een reactie aan Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie