Veel ophef nadat Binance bedrijfsaccount van +$1 miljoen blokkeert

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Veel ophef nadat Binance bedrijfsaccount van $1 miljoen+ blokkeert

Foto: askarim / Shutterstock.com

Een nieuw drama barstte deze week los op Twitter toen Baking Bad, die naar eigen zeggen een actieve Tezos (XTZ) contribuant is, Binance beschuldigde van het bevriezen en op nul zetten van zijn bedrijfsaccount. Volgens de gebruiker stond er op de bevroren rekening 1 miljoen dollar aan activa.

Binance heeft nu bevestigd dat het de toegang tot de rekening tot $1 miljoen in crypto heeft beperkt. Deze bevestiging komt nadat het platform op sociale media werd uitgescholden.

Wie is Baking Bad?

Baking Bad is een onafhankelijke dienst voor het berekenen van beloningen voor Tezos en het matchen met daadwerkelijk ontvangen betalingen. 

“We prijzen de ene niet aan en vernederen de andere delegatie dienst niet. We bieden de Tezos-gemeenschap enkel een gratis tool om de eerlijkheid en verantwoordelijkheid van de baker te controleren. Zo kunnen gedelegeerden controleren of de beloningen volledig worden betaald, en hoe nauwkeurig ze overeenstemmen met de beloofde beloningen.”

Baking is het proces dat Tezos gebruikt om nieuwe transactieblokken aan zijn blockchain toe te voegen. Dit is een gedelegeerd proof-of-stake systeem, waarbij bakers beloningen ontvangen voor elk blok dat wordt toegevoegd, in een vergelijkbare zin als hoe bitcoin miners uiteindelijk worden beloond voor het ontdekken van nieuwe blokken.

Beschuldigingen op crypto Twitter

Baking Bad beweerde dat de crypto exchange zijn toegang tot zijn bedrijfsrekening had geblokkeerd met daarop bitcoin (BTC), ethereum (ETH), polygon (MATIC) en tether (USDT) en andere tokens sinds het begin van juli.

De post maakt heel wat los op Twitter waardoor Binance uiteindelijk genoodzaakt is ook te reageren. De claim werd door Binance ontkend. 

“Het account in kwestie werd beperkt als gevolg van een verzoek van de rechtshandhaving, dat @TezosBakingBad zich terdege van bewust is, aangezien hij hier al meerdere keren van op de hoogte is gebracht en het LE-contactformulier via ons support-chatsysteem op 7/6, 7/12 en 7/22 heeft verstrekt.”

Naleven van de wet

Aan de ene kant zijn de acties van Binance begrijpelijk. Een beurs moet in de eerste plaats alles in het werk stellen om zijn activiteiten uit te breiden en op te schalen. Zonder naleving van de wetgevingsbesluiten van verschillende rechtsgebieden, het verkrijgen van vergunningen en het voldoen aan de verzoeken van de rechtshandhaving diensten, zal het niet mogelijk zijn om zo hard te groeien als Binance.

Er is minder duidelijkheid over over welke wetshandhavingsdienst de cryptobeurs het had. Dit komt omdat een bepaalde wetshandhavingsdienst niet kan worden gesignaleerd vanwege de dochterondernemingen van het platform die actief zijn in verschillende landen over de hele wereld.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie