Sander van Rijn Sander van Rijn
26/11/2023 08:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 16:57

Voormalige Binance-baas botst met Elon Musk’s “X” platform

BNB-BNB
Nieuws
Bekende rapper promoot crypto scam op gehackt Twitter account

Foto: bluecat_stock/Shutterstock

Changpeng Zhao, de inmiddels voormalig directeur van Binance, heeft het aan de stok gekregen met het sociale mediaplatform van Elon Musk. Zijn account op X, voorheen Twitter, werd zonder enige aankondiging en uitleg tijdelijk beperkt.

Hierdoor konden zijn miljoenen volgers het account van CZ moeilijk bereiken. Het account van Zhao werd pas zichtbaar nadat gebruikers van X de beperking erkende door op een speciale knop te klikken. In de cryptogemeenschap werd direct gespeculeerd dat CZ mogelijk de regels van X heeft overtreden.

Deze reactie kwam nadat een oplettende gebruiker melde dat de blauwe badge voor verificatie op X plotseling was verdwenen. Later werd duidelijk dat deze verificatie badge tijdelijk verdwijnt na een naamswijziging op het sociale mediaplatform.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Naamswijziging van CZ op X was de boosdoener

Diezelfde dag verklaarde CZ in een Twitterbericht dat de beperking mogelijk werd opgelegd door zijn naamswijziging op X. Hij veranderde naar zeggen zijn accountnaam van “CZ Binance” naar “CZ BNB”, waarna de beperking direct optrad. CZ gaf na het optreden van de beperking de botdetectie van X het nakijken en stuurde richting Elon Musk:

“Het algoritme voor de botdetectie van X moet wat werk krijgen, [Elon Musk]. Het detecteert de slechte bots niet en richt zich ten onrechte op echte mensen.”

Kort nadat CZ het mysterie had opgelost, plaatste hij een bericht met enige uitleg. Volgens hem was de tijdelijke beperking opgelegd vanwege een ‘Happy Thanksgiving-tweet’ die hij wilde op X versturen.

Advertentie

Aftreden CZ komt Binance duur te staan

Changpeng Zhao trad op 21 november af als directeur bij de wereldwijd bekende cryptobeurs Binance. Deze week pleitte hij schuldig aan een aanklacht met betrekking tot het niet handhaven van het Anti-Money Laundering programma van Binance.

De schuldbekentenis van CZ kwam Binance duur te staan. De cryptobeurs moest door een schikking met de Amerikaanse autoriteiten een boete van 4,3 miljard Amerikaanse dollar betalen. Zhao moest als onderdeel van een civiele zaak met de toezichthouders $150 miljoen uit eigen zak betalen.

Aan het aantal volgers van Zhao is af te lezen dat de voormalig directeur van Binance nog steeds erg populair is op het X platform. Met maar liefst 8,7 miljoen volgers steekt hij met kop en schouders uit boven het aantal volgers van de nieuwe directeur van Binance. Richard Teng, de man die de leiderschapsrol van Binance overnam, heeft in vergelijking met CZ een schamele 231.600 volgers op het X platform.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie