Kevin Schijven Kevin Schijven
14/01/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2022 14:05

70% van Amerikaanse crypto investeerders begon pas in 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El gobierno de EE.UU. es de los mayores poseedores de BTC del mundo

Foto: Jiri Hera/Shutterstock

Uit recente onderzoeken, een van Kantar en een van Ipsos, bleek al dat een groot deel van Nederlandse cryptocurrency investeerders pas in 2021 voor het eerst de markt instapten.

Nu blijkt uit een nieuw onderzoek van Huobi, een grote cryptocurrency-exchange zoals Binance en Bitvavo, dat dit ook voor Amerikaanse investeerders geldt. Volgens het onderzoek van Huobi waagde zelfs het overgrote deel van Amerikaanse investeerders pas voor het eerst aan crypto in 2021.

Uit een enquête van de crypto-beurs blijkt dat maar liefst bijna 70% van Amerikaanse crypto-bezitters pas voor het eerst in crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) in 2021 kocht. Dat meldt de Huobi Group in het Crypto Perception Report 2022 gepubliceerd op 13 januari.

3.100 Amerikanen werden ondervraagd in december over hun kennis over crypto en natuurlijk wanneer ze voor het eerst investeerden. 68% van de respondenten geeft aan dat zij voor het eerst in het afgelopen jaar in crypto investeerde. 21% meldt dat zij in 2020 waren gestart terwijl 12% in 2018 en 2019 begon. Maar 9% van Amerikaanse crypto-investeerders begon al voor 2018.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Investeerders zijn voorzichtig

Echter blijkt uit het onderzoek dat de meeste nieuw investeerders voorzichtig zijn begonnen en geen grote bedragen hebben geïnvesteerd. Dat kan natuurlijk ook als verstandig bestempeld worden. 25% heeft tussen de $1.000 en $10.000 geïnvesteerd in crypto en maar liefst 46% minder dan $1.000.

Deze voorzichtigheid kwam ook in andere resultaten naar voren. 42% van de respondenten vindt crypto nog altijd te riskant om in te investeren. 34% maakt zich nog altijd zorgen omtrent de onduidelijkheid van de regelgeving en 24% meldt dat zij gebrek aan kapitaal hebben om überhaupt te investeren.

2021 was een enorm jaar voor de adoptie van crypto met de explosie van nieuwe sectoren als decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT) en dat viel ook het Huobi onderzoek op. Directeur Jeff Mei zegt:

“We hebben echter nog een lange weg te gaan voordat de reguliere adoptie zal plaatsvinden. Nu er weer meer mensen de tijd nemen om de branche te begrijpen en er meer duidelijkheid is over de wereldwijde regelgeving, kunnen we een piek in deelname verwachten.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie