Roy van Krieken Roy van Krieken
07/09/2022 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 14:31

Al bijna 100 miljoen Solana-transacties, ondanks problemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Het Solana (SOL) netwerk is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de grootste crypto netwerken. Het netwerk staat zelfs op het punt staat om een gigantische mijlpaal van zeker 100 miljoen verwerkte transacties te behalen. Dit terwijl het netwerk ook tegen de nodige problemen aan gelopen is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana mijlpaal

Solana noemt zichzelf een concurrent van het Ethereum (ETH) netwerk en heeft om die reden transactie capaciteit en efficiëntie hoog in het vaandel staan. Gisteren was de totale hoeveelheid transacties die door het Solana netwerk verwerkt werd een reusachtige 96,4 miljoen! Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de snelheid van het netwerk. Solana is in staat om maar liefst 2.700 transacties per seconde te verwerken.

Het zal hoogstwaarschijnlijk niet heel lang meer duren voordat de magische mijlpaal van 100 miljoen transacties zal zijn bereikt. Het netwerk claimt niet alleen uitermate efficiënt transacties uit te kunnen voeren, data bevestigt dat is dit ook op grote schaal gebeurt.

Problemen bij Solana

Hoewel het natuurlijk niet te ontkennen valt dat bijna 100 miljoen transacties een aardige prestatie is, blijft het een feit dat problemen vandaag de dag het netwerk nog op regelmatige basis teisteren. Het netwerk is de afgelopen paar maanden al meerdere keren even volledig uit de lucht geweest bijvoorbeeld.

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat de oprichter van het Solana netwerk, Anatoly Yakovenko, deze problemen een “vloek” noemde. 

“Dat was, denk ik, onze vloek, maar het is omdat het netwerk zo goedkoop en snel is dat er genoeg gebruikers en applicaties zijn die dat aandrijven.” zei Yakovenko. 

Aan de ene kant is de hoge efficiëntie voor gebruikers dus erg aantrekkelijk, maar op deze manier blijkt Solana ook een makkelijk doelwit voor hackers. Het netwerk is namelijk al een paar keer met succes aangevallen in een zogenaamde distributed denial of service (DDoS) aanval.

Daarnaast werd in juni van dit jaar ook bekend dat Solana voor de rechter werd gesleept in een zaak die verdacht veel lijkt op de beruchte rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie