Roy van Krieken Roy van Krieken
19/03/2022 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2022 17:10

ApeCoin razend populair, maar lancering was niet zonder problemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TIMEX komt met exclusieve collectie van 500 Bored Ape NFT horloges

Foto: mundissima/Shutterstock

Onlangs lanceerde het team achter de beroemde Bored Ape Yacht Club (BAYC), een non-fungible token (NFT) collectie, een eigen ERC-20 token. Deze cryptocurrency kreeg de naam ApeCoin (APE). Binnen de kortste keren wist deze nieuwe token de wereld van crypto op zijn kop te zetten, de hype was gigantisch. Ondanks de enorme populariteit verliep de lancering van ApeCoin niet helemaal vlekkeloos. Zo verschilde de prijs op verschillende crypto exchanges enorm, wat voor een onduidelijke situatie zorgde.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ApeCoin lancering

Bijzonder aan de lancering van ApeCoin is het feit dat een significant deel van de uitgegeven tokens via een airdrop aan leden van de Bored Ape Yacht Club werd geschonken. Op die manier kregen bezitters van BAYC NFT’s in sommige gevallen een behoorlijke hoeveelheid tokens toegewezen.

Door de enorme populariteit van de Bored Ape Yacht Club, was direct de interesse in ApeCoin ook astronomisch. Om die reden verspilden veel crypto exchanges geen tijd en wisten zij al gauw APE aan hun assortiment toe te voegen. Onder andere Coinbase, Binance, FTX, Uniswap en KuCoin waren er als de kippen bij. Het is vrij uitzonderlijk dat zoveel exchanges meteen op de eerste dag een nieuwe coin aan hun platform toevoegen, maar klaarblijkelijk was de hype omtrent ApeCoin genoeg om een uitzondering te maken.

Grote prijsverschillen

Wat enorm opmerkelijk was aan de lancering van ApeCoin is het feit dat de prijs van APE niet op alle handelsplatformen overeen kwam. Er bestond in veel gevallen een gigantisch prijsverschil afhankelijk van welke crypto exchange er gebruikt werd. Uiteraard is dit niet wenselijk.

Volgens CoinGecko behaalde APE op de dag van lancering een all-time high van $17,17 voordat de token weer zakte tot $6,21. Op het moment van schrijven wordt APE voor $13,56 verhandeld. Op de Amerikaanse crypto exchange FTX was de prijs van APE kortstondig echter vele malen hoger dan de piek die op CoinGecko te zien was. Zo wist APE hier helemaal te stijgen tot $40. Op Gate.io spoot het al helemaal de spuigaten uit. Hier werd op een moment APE verhandeld voor een prijs van maar liefst $214! Uiteraard zorgde deze uiteenlopen prijzen ervoor dat investeerders niet weten wat nu daadwerkelijk de waarde van APE was. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie