Roy van Krieken Roy van Krieken
21/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 20:04

ApeCoin valt in de smaak bij ‘Ethereum whales’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ApeCoin valt in de smaak bij ‘Ethereum whales’

Foto: lp-studio/Shutterstock

Onlangs lanceerde het team achter de razendpopulaire Bored Ape Yacht Club non-fungible token (NFT) collectie een eigen ERC-20 token. ApeCoin (APE) kreeg binnen de kortste keren een enorme hoeveelheid aandacht van de crypto gemeenschap en de koers van APE schoot door het dak. Vooral Ethereum (ETH) whales, ofwel grote investeerders, leken gecharmeerd te zijn van ApeCoin. De nieuwe tokens staat namelijk in de top 10 van meest gekochte tokens door dergelijke whales.

Ethereum hacker stuurt $62,8 miljoen terug naar oud werkgever uit angst
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ApeCoin lancering

Dat ApeCoin grootschalig wordt ingeslagen door de 1.000 grootste Ethereum whales blijkt uit data van WhaleStates. ApeCoin stond vandaag zelfs op de vierde plek! Alleen ether zelf en de stablecoins USDT en USDC stonden nog hoger. Gemiddeld kochten deze whales voor zo’n $41.000 aan APE in.

https://twitter.com/WhaleStats/status/1505732408347271168

Gisteren werd bekendgemaakt dat leden van de Bored Ape Yacht Club gratis ApeCoin kunnen ontvangen. Het gaat hier om mensen die een BAYC NFT in hun bezit hebben. Zij hebben 90 dagen de tijd om zo’n 10.000 tokens per NFT eigenaar te claimen. Bezitters van Mutant Ape NFT’s, wat mutaties van de originele Bored Apes zijn, kunnen iets meer dan 2.000 APE tokens claimen. Zo verdiende Nederlands YouTuber Kwebbelkop maar liefst $167.000 aan ApeCoin. In totaal is er 15% van het volledige ApeCoin aanbod te claimen door Bored Ape Yacht Club leden.

APE koers

Direct na de lancering van ApeCoin schoot de koers omhoog. Binnen enkele minuten was de prijs van APE gestegen van zo’n $5 tot $40. Dat is stijging van maar liefst 700%!. Er bestond echter wel behoorlijk wat onduidelijkheid over de daadwerkelijke prijs van APE. Deze prijs kwam op een aantal grote crypto exchanges niet overeen. Zo bereikte de koers van APE op Gate.io zelfs een astronomische $214. Op het moment van schrijven zijn de gemoederen weer gedaald en wordt APE verhandeld voor iets meer dan $10.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie