Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:49

Berichtendienst Telegram lanceert de Gram token zeer binnenkort

icon-altcoins
Altcoin nieuws
berichtendienst_telegram_lanceert_de_gram_token_zeer_binnenkort

Berichtendienst Telegram is van plan om binnen twee maanden zijn eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat zouden meerdere investeerders gemeld hebben aan de New York Times (NYT) op 27 augustus.
Drie anonieme investeerders zeggen dat de Gram token nog deze oktober uit zal komen. Volgens de investeerders is het plan om de digitale valuta beschikbaar te stellen aan alle 300 miljoen gebruikers van de messaging app.
Als het nieuws klopt dan zou de Gram nog uitkomen vóór Facebooks Libra alsmede voor de nieuwe cryptocurrency van de Chinese centrale bank. Interne bronnen hebben gemeld aan Forbes dat China van plan is om nog deze november een eigen cryptocurrency uit te brengen.
crypto_insiders_telegram_bannerDe New York Times meldt verder dat er nog weinig technische details bekend zijn over de Gram Token. Vorig jaar haalde het project een recordbrekend bedrag van meer dan $1,7 miljard op in een private initial coin offering (ICO). Tevens melden de drie investeerders dat Telegram van plan is een eigen wallet te lanceren voor de Gram.
Daarnaast is Telegram bezig met de ontwikkeling van de Telegram Open Network (TON) blockchain. Daarvoor werd eerder dit jaar al een besloten bètatest gehouden en de verwachting is dat de publieke mainnet ook in oktober zal lanceren.
In tegenstelling tot Facebooks Libra heeft Telegram de aandacht van regelgevers en toezichthouders vooralsnog weten te mijden door het project stilletjes te houden. Daarnaast zou de Gram meer op het gedecentraliseerde structuur van bitcoin (BTC) lijken dan op Libra en zal het in tegenstelling tot Libra ook verkrijgbaar zijn op cryptocurrency exchanges.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie