Erik Juffermans Erik Juffermans
14/02/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 19:30

Binance ziet $1 miljard aan stablecoins uitstromen, BUSD aanbod krimpt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: David Sandron/Shutterstock

Paxos, het bedrijf dat de stablecoin van Binance uitgeeft, is momenteel het doelwit van de Amerikaanse Security en Exchange Commission (SEC). Binance USD (BUSD) zou namelijk een ongeregistreerd effect zijn, aldus de SEC. Paxos claimde op maandag al het totaal niet eens te zijn met de beschuldigingen. Wel stopt het bedrijf met het aanmaken van nieuwe BUSD, en nu lijkt het aanbod van de stablecoin hard te dalen.

Worldcoin gaat grote cryptoverkoop houden, voorraad groeit tot 19%
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

275 miljoen aan BUSD vernietigd

Een onderzoek van Andrew Thurman van Nansen Analytics toont aan dat een grote hoeveelheid BUSD naar de adressen van Paxos wordt verstuurd. Volgens hem betekent dit dat er hoop BUSD geburnt zal gaan worden. Op maandag alleen al werd er 275 miljoen dollar aan BUSD vernietigd.

De aanval op Paxos en BUSD heeft ook andere stablecoins nerveus gemaakt. Het aanbod van USDC daalde met 700 miljoen dollar. Ook de stablecoin DAI daalde. USDT van Tether leek het minst onder de indruk van de ontwikkelingen en ervaarde geen opvallende daling van het aanbod. Dat de SEC specifiek Paxos aanvalt in tegenstelling tot Binance zelf vinden sommigen opmerkelijk. Binance deelt namelijk rendementen uit voor BUSD bezitters.

SEC opent aanval op stablecoins

Paxos maakte bekend dat USDP niet aangetast is door de recente aanval van de SEC op het bedrijf. BUSD zelf zit dus wel in een penibele situatie. Gebruikers halen massaal hun stablecoins van Binance af, maar liefst 1 miljard dollar aan stablecoins is al opgenomen. Dit is 6 procent van de totale reserves van de exchange. Zeker geen kleinigheidje dus.

De aanval van de SEC op Paxos lijkt een aanval te zijn op stablecoins in het algemeen. Stablecoins zijn cruciaal voor de functionering van het gehele crypto ecosysteem. In het verleden was de grootste stablecoin, USDT van Tether, al geregeld het doelwit van beschuldigingen. Nu lijkt BUSD van Binance dus aan de beurt te zijn.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie