Kevin Schijven Kevin Schijven
12/09/2022 09:05 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2022 09:05

Bitcoin begint te stijgen, ethereum merge nadert, luna & lunc kelderen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Alleen Bitcoin en Ethereum zijn echt decentraal, zegt Chainlink topman

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De analisten uit onze Discord groep melden dat het een zeer spannende week belooft te worden in de crypto-wereld. Nieuwe belangrijke macrodata wordt gepubliceerd en de langverwachte Ethereum (ETH) ‘merge’ vindt eindelijk plaats.

Momenteel is het nog vrij rustig op de markt, maar enkele koersen beginnen op het moment van schrijven al te stijgen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies stijgt met 1,2% naar $1,12 biljoen.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DXY daalt, CPI publicatie morgen

Eerst volgt morgen de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Afhankelijk hoe hoog de inflatiecijfers in de Verenigde Staten uitpakken, kan dat een indicatie zijn wat de Federal Reserve van plan is qua renteverhogingen. Dat kan, zoals eerder dit jaar, van grote invloed zijn op de koersen.

Ondertussen wordt de markt langzamerhand al iets positiever. Dat komt omdat de financiële markten onlangs geen nieuwe lows bereikten terwijl de Amerikaanse dollar index (DXY) wel een nieuwe high maakte. Ondertussen is de DXY aan het dalen en dat is wellicht een goed teken voor de meer risicovolle markten.

https://twitter.com/mskvsk/status/1569227138313900033

Advertentie

Bitcoin begint te stijgen?

Bitcoin (BTC) bleef de afgelopen 24 uur met $21.500 stoeien. Er werd al verwacht dat rond de 50-dagen exponential moving average veel weerstand zou liggen. Toch is bitcoin op het moment van schrijven aan het stijgen richting $22.200, maar de koers werd hier afgelopen nacht ook al afgewezen. Toch staat BTC daardoor 2,7% in de plus vandaag. Echter lijkt dit patroon een uitbraak omlaag te suggereren.

Er is daarnaast nog altijd veel vrees in de markt over de macro-economische toestand waardoor bitcoin op de middellange termijn nieuw lows kan vestigen. Daarentegen meldt analist Ali Martinez dat het aantal dagelijkse nieuwe adressen snel begint te stijgen en dat kan een bodem signaal zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum merge in minder dan 3 dagen

De ether koers lijkt wat af te koelen, maar het is wellicht de stilte voor de storm. Ether dipte vanochtend even naar $1.720, maar lijkt nu iets te herstellen, komt op $1.755 uit en staat 0,6% in de min.

Deze week vindt eindelijk de zogeheten ‘merge’ plaats; de fusie tussen de nieuwe en oude blockchain van Ethereum. Hiermee maakt het netwerk de overstap naar een proof-of-stake protocol.

Er is enige vrees in de markt dat het om een “buy the rumour, sell the news” evenement gaat. Echter kunnen ETH 2.0 stakers nog niet hun ETH uit het contract halen, dat wordt pas mogelijk in een latere update. De Ethereum merge is nog minder dan 3 dagen verwijderd:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste stijgers

De rest van de top 10 grootste crypto is ook vooralsnog vrij rustig. Desondanks staat solana (SOL) al 2,5% in de plus vandaag. Dan hebben we in de top 100 filecoin (FIL), ravencoin (RVN), uniswap (UNI) en chain (XCN), die ongeveer 4% in de plus staan.

Pancakeswap (CAKE) en ecash (XEC) staan bijna 5% in de plus. Apecoin (APE) en quant (QNT) stijgen beide met 6%. Radix (RDX) staat maar liefst 8,5% in de plus en celsius (CEL) bijna 10%.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Terra Luna en Luna Classic hardste dalers

Terra, zowel het nieuwe LUNA als het oude LUNC, staan beide vandaag flink in het rood. LUNC staat vandaag 13% in de min en LUNA zelfs 18%. De terraclassicusd (USTC) stablecoin zakt met maar liefst 23% vandaag. Zoals eerder aangegeven, is het verstandig om zeer voorzichtig met dit soort extreem volatiele crypto te zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie