Kevin Schijven Kevin Schijven
16/08/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2021 11:15

Bitcoin (BTC) en altcoin koersen stijgen, komt dat door dit Walmart nieuws?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en altcoin koersen stijgen, komt dat door dit Walmart nieuws?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Walmart, de grootste supermarktketen in de Verenigde Staten, waagt zich wellicht aan de cryptocurrency markt. De enorme retailer is namelijk op zoek naar een crypto expert, dat blijkt uit een nieuwe vacature geplaatst op LinkedIn.

Het Amerikaanse bedrijf plaatste gisteren een vacature voor een “Digital Currency and Cryptocurrency Product Lead.” De nieuwe hoofd voor deze crypto afdeling zou verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe strategie omtrent digitale valuta alsmede een routekaart voor een onbekend product.

De supermarktketen is op zoek naar een expert met “significante kennis” in crypto en blockchain-technologie alsmede een “visionaire leider” met meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van “innovatie oplossingen voor klantproblemen door gebruik te maken van nieuwe technologieën.”

Het is echter niet duidelijk om welke producten het precies gaat. In de vacature worden geen crypto bij naam benoemd, ook geen bitcoin (BTC). Dat suggereert wellicht dat het bedrijf van plan is om een eigen token te ontwikkelen. In 2019 kwam al naar buiten dat Walmart wellicht een eigen stablecoin gaat ontwikkelen, hoogstwaarschijnlijk gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Het bedrijf zou groot genoeg zijn om dit te kunnen ondernemen, Walmart is namelijk het grootste bedrijf in de VS met een omzet van maar liefst $560 miljard. De verwachting is wel dat Amazon op een gegeven moment Walmart zal inhalen.

Amazon plaatste vorige maand ook een dergelijke vacature en vervolgens gingen geruchten rond dat het bedrijf betalingen met bitcoin, ethereum (ETH) en cardano (ADA) zou accepteren. Amazon ontkende echter later deze geruchten. Desondanks gaf het toen een boost aan veel koersen, en ook het nieuws van Walmart had wellicht een dergelijk effect op de markt. Veel koersen sprongen gisterenavond omhoog toen het nieuws over de vacature naar buitenkwam, toch zaten veel crypto al in een opwaartse trend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement