Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2021 13:15

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) voor het eerst gebruikt in veiling zeldzame diamant

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) voor het eerst gebruikt in veiling zeldzame diamant

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld, heeft afgelopen vrijdag voor de allereerste keer een zeer zeldzame diamant verkocht voor cryptocurrency.

De diamant, genaamd ‘The Key 10138,’ is een zeldzame peervormige diamant van 101,38 karaat. Het was een van slechtst 10 diamanten van meer dan 100 karaat die ooit zijn geveild en zelfs maar een van twee peervormige diamanten die ooit zijn geveild, zegt Sotheby’s.

Naar schatting zou de veiling zo’n 78 tot 118 miljoen Hongkongse dollar (HKD) opleveren, oftewel zo’n $10 tot $15 miljoen USD. Uiteindelijk werd de diamant voor 95,1 miljoen HKD verkocht, oftewel $12,3 miljoen of €10,3 miljoen.

Het is de allereerste keer dat een dergelijke zeldzame diamant voor crypto geveild werd, echter heeft Sotheby’s niet bekendgemaakt met welke crypto precies betaald is. We weten in ieder geval dat het veilinghuis bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) accepteert, dus hoogstwaarschijnlijk was het een van de twee of een combinatie van beide. Ook de koper blijft anoniem.

“Door deze innovatieve betalingsoptie in onze luxeverkoop te introduceren, openen we nieuwe mogelijkheden en breiden we ons bereik uit naar een geheel nieuwe klantenkring, van wie velen afkomstig zijn van de digitaal onderlegde generatie.”

Aldus Wenhao Yu, plaatsvervangend voorzitter van Sotheby’s Jewellery in Azië. Sotheby’s heeft in 2021 al meerdere veilingen gehouden waar met cryptocurrency betaald kon worden, waaronder een kunstwerk van Banksy. Ook heeft het veilinghuis inmiddels meerdere non-fungible tokens (NFT’s) geveild, waaronder onlangs een NFT van de oorspronkelijke World Wide Web (WWW) broncode voor $5,4 miljoen.

Rivaal Christie’s, het andere grote veilinghuis, heeft inmiddels ook al meerdere NFT’s geveild, waaronder in maart het inmiddels beruchte kunstwerk van Beeple voor maar liefst $69,3 miljoen. De NFT rage leek de laatste tijd enigszins af te koelen ten opzichte van begin dit jaar, maar recente cijfers tonen juist aan dat deze markt het beter dan ooit doet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement