Kevin Schijven Kevin Schijven
07/07/2021 17:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 17:01

NFT’s niet op sterven; verkoop bereikt miljardenbedrag eerste helft 2021 en verdubbeling in Q2 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT’s niet op sterven verkoop bereikt miljardenbedrag eerste helft 2021 en verdubbeling in Q2 2021

Foto: Primakov/Shutterstock

Dit jaar zagen we non-fungible tokens, of NFT’s, sterk opkomen in de cryptocurrency markt. De rage leek de laatste tijd enigszins af te koelen, maar de cijfers tonen toch een ander beeld.

In de eerste helft van 2021 zijn maar liefst $2,5 miljard aan NFT’s verkocht, meldt persbureau Reuters gebaseerd op gegevens van DappRadar:

NFT’s zijn crypto waarvan elke token uniek is. Ze kunnen daarom bijvoorbeeld gekoppeld worden aan verzamelobjecten en kunstwerken en dienen als een soort digitaal eigendomsbewijs. Dat gebeurt meestal op het Ethereum (ETH) netwerk. Klik hier om verder te lezen wat NFT’s precies zijn.

De NFT markt explodeerde dit jaar, in de eerste helft van 2020 lag het totale verkoop pas rond $13,7 miljoen. Dat is dus een stijging van maar liefst 18.000% in 2021! Daar komt bij dat niet alle verkopen zijn meegeteld, sommige transacties vonden namelijk off-chain plaats, zoals de NFT veilingen. Deze moesten manueel toegevoegd worden aan de telling, maar dat is niet met allemaal gebeurd, meldt Reuters.

De NFT rage leek in april even af te nemen, maar het blijkt dat de cijfers in mei en juni weer even hoog liggen als begin dit jaar. DappRadar meldt dat het aantal NFT verkopen verdubbeld is in het tweede kwartaal van 2021 ten opzichte van het eerste:

“Het aantal NFT verkopen en het daggemiddelde van unieke wallets is in Q2 van 2021 meer dan verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal. In vergelijking met het eerste kwartaal steeg het aantal verkopen met 111,46%, terwijl het dagelijkse gemiddelde van unieke portemonnees met 151,86% toenam.”

Volgens Reuters was juni zelfs de best presterende maand voor OpenSea, een populaire NFT marktplaats, met bijna $150 miljoen verkocht aan verkochte NFT’s. Volgens DappRadar waren dit de duurste NFT’s van afgelopen week:

In het lijstje staan weer enkele ‘CryptoPunks’ waarvan meerdere in de afgelopen maanden voor miljoenen dollar per stuk zijn verkocht. De duurste NFT van afgelopen week was de veiling van oorspronkelijke world wide web broncode. Deze NFT werd onlangs via veilinghuis Sotheby’s voor $5,4 miljoen verkocht.

De allerduurste NFT ooit blijft vooralsnog ‘Everydays: The First 5000 Days’ van Mike Winkelmann, beter bekend als ‘Beeple.’ Het kunstwerk werd op 11 maart voor maar liefst $69,3 miljoen verkocht. Beeple lanceerde onlangs een nieuw NFT platform in samenwerking met enkele grote bedrijven voor ‘iconische momenten’ uit de sportwereld.

NFT’s zijn overigens ook de best presterende koersen vandaag op de crypto markt. Vooral Axie infinity (AXS) gaat momenteel als een raket en staat vandaag maar liefst 40% in de plus en zelfs 220% ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie