Kevin Schijven Kevin Schijven
13/05/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 13:05

Banksy kunstwerk verkocht voor miljoenen, maar werden bitcoin en/of ethereum gebruikt?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Banksy kunstwerk verkocht voor miljoenen, maar werden bitcoin en/of ethereum gebruikt

Foto: Anton_AV/Shutterstock

De veiling van “Love is in the Air” van de anonieme kunstenaar Banksy is gesloten. Het kunstwerk werd uiteindelijk voor $12,9 miljoen of 10,7 miljoen euro verkocht via Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld.

Het was de allereerste keer dat cryptocurrencies werden geaccepteerd als betaalmiddel voor een fysiek kunstwerk, zegt Sotheby’s. Het veilinghuis accepteerde bitcoin (BTC) en ether (ETH) via de beursgenoteerde cryptocurrency-exchange Coinbase.

Het kunstwerk werd verkocht voor een stuk meer dan de oorspronkelijke schatting van $3 tot $5 miljoen, maar dat komt niet totaal onverwachts. De werken van Banksy zijn zeer populair en verkopen vaak voor een stuk meer dan hun oorspronkelijke schattingen.

Het is helaas echter onduidelijk of ook daadwerkelijk bitcoin en/of ether gebruikt werden als betaalmiddel voor het winnende bod. Claude Monet’s ‘Le Bassin aux nymphéas’ verkocht afgelopen nacht via Sotheby’s voor maar liefst $70,4 miljoen, maar daar was sowieso geen crypto bij betrokken:

Sotheby’s gaat binnenkort, net als Christie’s, een verzameling van non-fungible tokens (NFT’s) veilen, waaronder een zogeheten CryptoPunk. Klik hier om meer te lezen over wat NFT’s zijn.

Christie’s veilde gisteren nog een collectie van CryptoPunks voor $16,96 miljoen. Het Britse veilinghuis veilde in maart een NFT van het digitale kunstwerk van Beeple voor $69,3 miljoen en gaat morgen een NFT veilen van model Emily Ratajkowski.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement