Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2022 10:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 10:58

Bitcoin en ether stijgen, maar binance coin en trust wallet dalen fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin & ether stijgen, maar binance coin en trust wallet dalen fors

Foto: ARTEMENKO VALENTYN/Shutterstock

De crypto markt kijkt momenteel gespannen uit naar de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Echter lijken de nieuwste ontwikkelingen omtrent FTX en Binance al eerder dan verwacht voor wat volatiliteit te zorgen. Vroeg vanochtend kleurden veel koersen nog rood, maar ze zijn op het moment van schrijven juist flink aan het stijgen. De totale marktkapitalisatie groeit met 1,5% naar $892 miljard.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin schiet weer boven $17.000 uit

Bitcoin (BTC) kwam gisteren weer boven $17.000 uit, maar de $17.200 bood nog veel weerstand. De BTC koers brak daar zojuist doorheen en schoot onmiddelijk naar een prijs van $17.450 op het moment van schrijven. Daarmee staat de BTC prijs vandaag maar liefst 2,7% in de plus, en meer volatiliteit volgt mogelijk vandaag.

Advertentie

Ethereum koers volgt voorzichtig

Ethereum (ETH) maakte zojuist ook een kleine sprong, maar de koers dipte wel eerst vanochtend naar $1.260. Op het moment van schrijven stoeit de ether koers met weerstand rond $1.285 en staat daarmee 2,2% in de plus.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 begint groen te kleuren

De rest van de top 10 trekt vooralsnog iets minder sterk aan, maar begint groen te kleuren. Polkadot (DOT) en cardano (ADA) komen na een korte dip vanochtend nu weer terug op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Ripple (XRP) hield vanochtend sterker stand waardoor koers vandaag 2% in de plus staat en op $0,385 uitkomt.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Binance coin daalt met 5%

Binance coin maakt momenteel ook een klein herstel, maar de koers ving in de afgelopen 24 uur meerdere meerdere forse klappen. Dat heeft mogelijk met de kritiek over de proof-of-reserves te maken en geruchten over een onderzoek. De BNB koers dipte zojuist even onder $260, maar stoeit nu met $270. Daarmee staat de BNB koers alsnog 5% in de min vandaag.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Meerdere exchange tokens hebben het moeilijk vandaag, maar dat geldt niet voor OKC (OKT). Deze crypto van de OKX beurs staat maar liefst 10% in de plus vandaag en stijgt momenteel naar $22,7.

Toch hebben we nog een hardere stijger op de markt vandaag en dat is wederom de toncoin (TON) van Telegram. De TON koers piekte zojuist op $2,36 en staat met $2,26 alsnog vandaag 10,5% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

Aan de top van de rode kant uit de top 100 hebben we vandaag whitebit token (WBT) staan, die ondanks een nieuwe samenwerking met FC Barcelona alsnog diep in het rood staat. De WBT koers zakt met 11% naar $4,17.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1602585365155561472

Echter vangt Trust Wallet (TWT) de hardste klappen vandaag. De TWT koers zakt met bijna 18% naar $2,17. Ook dat heeft mogelijk met Binance te maken aangezien Trust Wallet door de enorme exchange in 2018 werd overgenomen.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie