BitPay ondersteunt nu ook ethereum, koers ether (ETH) stijgt

BitPay ondersteunt nu ook ethereum, koers ether (ETH) stijgt

De grote cryptocurrency betalingsverwerker BitPay gaat binnenkort ondersteuning voor Ethereum (ETH) toevoegen. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 16 september.

BitPay is ’s werelds grootste blockchain betaaldienst voor bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH). BitPay accepteert nu dus ook ether (ETH), de een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Tevens maakt BitPay het mogelijk voor klanten om hun ether in een BitPay wallet te bewaren.

BitPay loopt consistent voorop bij het gebruik van cryptocurrency om echte problemen op te lossen en onze klanten wereldwijd de beste opties te bieden om te betalen met meerdere blockchain-activa. Als een van de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie en een die door duizenden bedrijven wordt gebruikt, is ethereum de volgende logische keuze.

Advertentie

Aldus Stephen Pair, CEO van BitPay. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, is tevens positief over de integratie:

Het is boeiend om te zien dat BitPay de leiding neemt bij het integreren van Ethereum in wereldwijde betalingssystemen. Dit opent echt een nieuwe wereld van mogelijkheden voor het Ethereum-ecosysteem en samen kunnen we een toonaangevende innovator zijn voor de toepassing van cryptocurrencies in de echte wereld.

BitPay werd in 2011 opgericht en ondersteunt naast ether, bitcoin en bitcoin cash ook de stablecoins USD Coin (USDC), Gemini Dollar (GUSD) en Paxos Standard token (PAX). Naar verluidt regelt BitPay fiat- en cryptobetalingen in meer dan 200 landen en heeft het bijna $3 miljard aan betalingen verwerkt.

De aankondiging heeft wellicht ervoor gezorgd dat ether vandaag de grootste stijger is onder de top 10 grootste cryptocurrencies. Ether is, op het moment van schrijven, met zo’n 2,5% de afgelopen 24 uur gestegen naar een waarde net iets onder $200.

crypto-insiders_telegram_banner

BitPay lag recentelijk onder vuur. Het bedrijf blokkeerde naar verluidt donaties aan de Hong Kong Free Press (HKFP) omtrent de demonstraties in de stad de afgelopen tijd alsmede naar Amazon Watch, een goed doel dat zich inzet voor het behoud van de Amazoneregenwoud.

De Spaanse bankgigant Santander kondigde onlangs aan dat het de eerste instelling is die op een publieke blockchain een obligatie heeft afgewikkeld. De obligatie van $20 miljoen werd betaald met ERC-20 tokens op de Ethereum-blockchain.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.756,69 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.703,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.733,24 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.759,00 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.777,67 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.781,55 Kopen
Laatste nieuws