Simon Bosch Simon Bosch
31/07/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2023 07:00

Crypto Rewind 30: Dogecoin koers stijgt, Binance weg uit Duitsland

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Rewind 30: Dogecoin koers stijgt, Binance weg uit Duitsland

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Geen enkele week is hetzelfde in de crypto-industrie. twee weken geleden stond vooral in het teken van regulatie, zoals met betrekking tot de rechtszaak tegen Ripple. Afgelopen week bleven de koersen van veel cryptocurrencies grotendeels vlak, maar op het vlak van regulatie is weer een hoop gebeurd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers vrijwel vlak, dogecoin stijgt

De koersen van veel coins bleven deze week vrijwel onveranderd. Zo is de bitcoin koers met slechts 1,6% op de euro gedaald, waarmee de prijs nog steeds vlak onder een belangrijke resistancelijn ligt. Mogelijk positief voor bitcoin is dat de halving langzaam dichterbij komt.

Volgens de voormalige institutionele investeerder PlanB kan de koers hierdoor tegen 2024 een prijs van 1 miljoen dollar bereiken. Ook heeft bitcoin de mijlpaal van 800.000 blocks op de blockchain bereikt.

Eén van de weinige stijgers van de week was dogecoin (DOGE). Dat lijkt te maken te hebben met Elon Musk, die heeft besloten om de merknaam van Twitter te veranderen in simpelweg ‘X’. Musk is openlijk liefhebben van de memecoin, en hier en daar zijn wat kleine aanwijzingen te vinden.

Advertentie

Crypto regulatie: Binance weg uit Duitsland, VS zetten grote stap

Ook deze week was regulatie weer belangrijk. Zo werken de Verenigde Staten aan broodnodige wetten rondom stablecoins en het beschermen van investeerders. Eén van deze wetsvoorstellen is inmiddels goedgekeurd in het Huis van Afgevaardigden.

Waar de komst van goede wetgeving in de VS bijzonder lang lijkt te duren, is Rusland al een stap verder. Afgelopen woensdag heeft president Poetin een wet voor de digitale roebel ondertekend. Nu mag de centrale bank beginnen met de conceptfase voor deze Central Bank Digital Currency (CBDC).

Ondertussen heeft Binance besloten om vrijwillig zijn aanvraag voor een vergunning in Duitsland in te trekken. De exchange wil graag op een betere manier zijn aanvraag opnieuw doen, nu de regels in Duitsland enigszins zijn veranderd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Overheden niet blij met Worldcoin

Verder is op maandag de cryptocurrency Worldcoin (WLD) geïntroduceerd. Deze token moet gedistribueerd worden als een soort Universal Basic Income (UBI), omdat Artificial Intelligence (AI) naar verwachting een geduchte concurrent in de banenmarkt zal worden.

Je kunt een walletadres aanmaken voor deze crypto door je iris te laten scannen door een irisscanner. De overheden van Duitsland en Frankrijk zijn sceptisch op hoe de organisatie omgaat met gebruikersdata en zijn een onderzoek gestart. Ook hebben sceptici hun twijfels bij hoeveel gebruikers het netwerk daadwerkelijk heeft.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie