Erik Juffermans Erik Juffermans
15/02/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2023 11:30

Crypto sector zal overgaan op non-dollar stablecoins, zegt Binance CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
BUSD uitgever Paxos beëindigt relatie met Binance na gesprek met SEC

Foto: David Sandron/Shutterstock

Volgens de CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, is het heel goed mogelijk dat stablecoins die niet aan de dollar zijn gelinkt in populariteit zullen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn stablecoins gelinkt aan de euro, de Japanse yen en de Singapore dollar. Zijn claim komt in navolging van de aanval van Amerikaanse toezichthouders op Binance’s BUSD.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stablecoins gelinkt aan andere valuta

Deze week is de stablecoin van Binance, BUSD, onder vuur komen te liggen. De uitgever van BUSD, Paxos, is door de Security and Exchange Commission (SEC) beschuldigd. BUSD is volgens de SEC een ongeregistreerd effect. Paxos is vooralsnog gestopt met het uitgeven van nieuwe BUSD.

De CEO van Binance spreekt zich uit over het onderwerp in een Twitter Spaces discussie. Hij werd gevraagd naar stablecoins gelinkt aan goud en CZ gelooft dat dit zeker een optie is. Maar stablecoins gelinkt aan fiat zullen nodig blijven. De reden hiervoor is volgens hem omdat de kosten van de meeste crypto gebruikers in fiatvaluta zijn.

Het lijkt er op dat de SEC het gemunt heeft op aan de dollar gelinkte stablecoins. CZ denkt dat de crypto markt zich daarom meer zal gaan focussen op stablecoins die zijn gelinkt aan andere valuta.

“Ik denk dat de huidige instelling van toezichthouders ten opzichte van dollar stablecoins ertoe zal leiden dat de crypto industrie meer zal focussen op non-dollar stablecoins. We zullen waarschijnlijk meer stablecoins zien gelinkt aan de euro, de yen en de Singapore dollar. Het heeft ons verschillende opties laten overwegen.”

Stablecoins moeten transparanter

CZ zei ook dat algoritmische stablecoins een grotere rol kunnen gaan spelen, maar vooralsnog zijn algoritmische stablecoins een stuk risicovoller dan stablecoins gedekt door fiat. Volgens CZ moeten deze risico’s duidelijk gemaakt worden aan gebruikers, en moeten stablecoin uitgevers meer transparantie tonen. Op deze manier kunnen gebruikers een weloverwogen keuze maken.

BUSD, de eigen stablecoin van CZ’s Binance, zit dus in een penibele situatie. De uitgever van BUSD, Paxos, heeft gezegd het niet eens te zijn met de beschuldigingen van de SEC en mocht het nodig zijn hard te procederen in een rechtszaak.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie