Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 18:30

Crypto whales kopen miljoenen in PEPE, nieuwe stijging op komst?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto markt in 't rood terwijl PEPE de show steelt en 120% stijgt

Foto: Alexander_IV/Shutterstock

Terwijl de cryptomarkt de afgelopen dagen wat klappen heeft ontvangen, kon ook de populaire meme-coin Pepe (PEPE) er niet aan ontkomen. De nieuwe meme-explosie die vorige maand de crypto-wereld betrad, is met ongekende percentages gestegen met veel fear of missing out (FOMO) als gevolg. Op vrijdag bereikte PEPE een marktkapitalisatie van 1,8 miljard dollar, maar inmiddels is de marktwaarde met 50% gedaald. Na de enorme stijging is dit allesbehalve een grote verassing, maar on-chain data geeft enkele bullish signalen weer die betrekking hebben op de grootbezitters van de meme-coin.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

PEPE whales accumuleren

Het on-chain analyseaccount Lookonchain liet namelijk op Twitter weten dat drie whales in grote mate begonnen zijn met het accumuleren van de meme-hype. Deze 3 mega holders hebben tezamen bijna $4 miljoen geïnvesteerd in PEPE, ondanks de koersval van ongeveer 50%.

De identiteit van de drie investeerders is niet duidelijk, maar één van de drie, bekend van het wallet-adres 0x50C1, nam maar liefst 1,4 biljoen PEPE-tokens op van Binance. Deze enorme berg aan tokens draagt een totale waarde van maar liefst 2,76 miljoen dollar.

De top 15 PEPE whales zitten gezamenlijk op potentiële winsten die momenteel in totaal $92,6 miljoen bedragen. Deze groep enorme holders bezitten meer dan 38 biljoen tokens, wat gelijk staat aan ongeveer 9% van het totale aanbod.

Advertisement

Handelsvolume PEPE

Onlangs kon je al in het crypto nieuws lezen dat het dagelijkse handelsvolume van de op 15 april gelanceerde token inmiddels grote namen als BNB (BNB) en Litecoin (LTC) overtreft.

Uit data van Coingecko blijkt dat PEPE in de afgelopen 24 uur voor meer dan $420 miljoen is verhandeld. De gegevens laten verder zien dat de handelsvolumes zijn verschoven van de decentralized exchange (DEX) Uniswap naar Binance nadat laatstgenoemde de token vorige week in zijn innovatiezone had genoteerd.

Binance zag in de afgelopen 24 uur voor meer dan $160 miljoen aan handel in PEPE vergeleken met $55 miljoen op Uniswap. De handel op ’s werelds grootste crypto exchange is meer toegankelijk voor crypto-investeerders, aangezien de transactiekosten op het Ethereum (ETH) netwerk momenteel torenhoog zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement