Ivo Melchers Ivo Melchers
09/05/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 13:00

Torenhoge transactiekosten op Ethereum lopen uit de hand

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Wit Olszewski

Onlangs kon je al in het Ethereum nieuws lezen dat de gas fees, ofwel de transactiekosten, hard waren gestegen op het Ethereum (ETH) netwerk. De hype omtrent meme-coins hadden een flinke bijdrage aan deze enorme stijging. Deze enorme vraag richting meme-coins is momenteel echter allesbehalve gaan liggen en dit reflecteert zich dan ook wederom in de transactiekosten op de layer-1 blockchain.

Veel crypto-investeerders zullen op het moment terugdenken aan de situatie van Ethereum tijdens de vorige bullmarkt. Tijdens de tweede helft van 2021 bereikten de gas fees namelijk ook enorme hoogtes, wat tot veel irritaties leed bij gebruikers van het netwerk.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zorgen om ETH gas fees

Whale Alert liet middels een tweet weten dat een Ethereum-gebruiker maar liefst 64 ETH, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van $106.560, heeft betaald voor één transactie op het netwerk.

De zorgen om ETH gas fees komen iedere keer weer om de hoek kijken bij periodes van hoge activiteit op de blockchain. Door velen binnen de wereld van crypto wordt dit dan ook gezien als een van de grootste tekortkomingen van Ethereum momenteel. Veel crypto-investeerders zagen de merge, die het netwerk in september over liet schakelen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS), als de update die een einde zou maken aan de torenhoge transactiekosten.

Echter was de merge er niet op gericht om dit probleem op te lossen en zullen toekomstige updates op Ethereum de schaalbaarheid van het netwerk verbeteren. De merge heeft het consensusmechanisme verandert en heeft het reusachtige energieverbruik van het netwerk met maar liefst 99% verlaagd.

Advertentie

Meme-coins hype

De meme-coin Pepe (PEPE) is de ware leider van de huidige opmars in meme-coins. Uit het niets is de meme-coin enorm populair geworden en heeft het investeerders met een kleine investering miljonairs gemaakt. Zo kon je onlangs lezen dat een vroege PEPE koper een investering van $263 zag stijgen tot ongeveer $12,8 miljoen.

Zelfs op het Bitcoin (BTC) netwerk worden er sinds de komst van de BRC-20 tokenstandaard massaal meme-coins op het netwerk gecreëerd. Gister moest Binance de BTC opnames zelfs tijdelijk opschorten vanwege de congestie op de blockchain.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie