Roy van Krieken Roy van Krieken
17/12/2022 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2022 17:06

De VN gaat met Stellar stablecoins naar Oekraïners in nood sturen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rospoint/Shutterstock

De oorlog in Oekraïne raast al sinds februari van dit jaar en miljoenen Oekraïners zijn daarom in bar slechte omstandigheden terecht gekomen. Om deze mensen te helpen gaat de Verenigde Naties daarom geld doneren aan de getroffen bevolking met behulp van blockchain technologie, dat blijkt uit een officieel persbericht.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Blockchain donaties in Oekraïne

Het agentschap van de Verenigde Naties dat dit zal gaan doen is het United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR). Zij gaan met het programma van start in drie grote steden in Oekraïne: Kyiv, Lviv en Vinnytsia. Dit zijn tevens steden waar veel Oekraïners uit de zwaarst getroffen gebieden in het oosten en zuiden heen zijn gevlucht.

Mensen in Oekraïne kunnen deelnemen aan het programma door de Vibrant app te downloaden. Dit is een blockchain platform dat gebaseerd is op het Stellar (XLM) netwerk. Op deze manier wordt er een veilige plek gecreëerd waar mensen de stablecoins die zij van de Verenigde Naties ontvangen kunnen bewaren.

Stablecoins en Stellar

De stablecoin die hiervoor gebruikt zal worden is USD Coin (USDC), dat wordt uitgegeven door Circle en Coinbase. Als Oekraïners in nood de stablecoins hebben ontvangen kunnen zij deze vrijuit inwisselen voor andere valuta zoals de Oekraïense hryvnia of de euro. 

Karolina Lindholm Billing, een vertegenwoordiger van de UNHCR voor Oekraïne, had het volgende over het plan te zeggen:

“UNHCR werkt al jaren samen met de technologiesector, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het innoveren om sneller hulp te kunnen bieden, want snelheid is essentieel bij humanitaire acties.”

Die snelheid is ook een van de redenen dat er gekozen is voor het Stellar netwerk. Dit netwerk staat namelijk bekend om de hoge snelheid waarmee transacties kunnen worden verwerkt en de lage transactiekosten die hiermee gemoeid gaan.

Eerder al was in het crypto nieuws te lezen dat er miljoenen donaties werden gestuurd naar Oekraïners door particulieren in de vorm van cryptocurrencies. Zelfs de Oekraïense overheid heeft daarom erkend dat het belang van de crypto industrie voor het land niet te onderschatten is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie