Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2021 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2021 16:05

Dogecoin (DOGE) nu te gebruiken bij Coinbase Commerce aangesloten winkels

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) nu te gebruiken bij Coinbase Commerce aangesloten bedrijven

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Coinbase Commerce, de e-commerce tak van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, ondersteunt nu betalingen met de ‘meme cryptocurrency’ dogecoin (DOGE). Dat kondigde de crypto beurs op 21 juli aan via Twitter:

Coinbase Commerce is voor winkeliers die betalingen met crypto accepteren. Via het betalingsplatform van Coinbase kunnen winkeliers betalingen met crypto direct omzetten naar fiatvaluta als de dollar of de euro.

Dogecoin is de zevende crypto die aan het platform wordt toegevoegd. Naast dogecoin ondersteunt Coinbase Commerce ook bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), litecoin (LTC) alsmede de stablecoins dai (DAI) en usd coin (USDC).

Coinbase Commerce speelde onlangs een rol bij de veiling van een kunstwerk van Banksy via veilinghuis Sotheby’s. Coinbase Commerce maakte het toen mogelijk dat met bitcoin en/of ether voor het kunstwerk betaald kon worden. Het kunstwerk werd voor $12,9 miljoen of 10,7 miljoen euro verkocht.

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla CEO Elon Musk, accepteert al betalingen met Dogecoin ter financiering van een maanmissie. Kort na dit nieuws kondigde een ander ruimtevaartbedrijf aan dat zij dit jaar nog een fysieke bitcoin munt op de maan gaan zetten.

Musk sprak gisteren onder andere over bitcoin, ethereum en natuurlijk dogecoin in een discussie met Twitter CEO Jack Dorsey en Ark CEO Cathie Wood. Dat zorgde ervoor dat de DOGE koers gisterenavond een van de hardste stijgers op de crypto markt was.

De DOGE koers kreeg ook een behoorlijke boost enkele maanden geleden toen Coinbase notering van dogecoin aankondigde. Het lijkt er echter niet op dat dit nieuws vandaag een dergelijk effect zal hebben. De DOGE prijs hangt sinds gisterenavond rond de prijs van $0,19. AXE lanceerde gisteren nog een nieuwe deodorant gebaseerd op Dogecoin, genaamd de “Dogecan”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie