Kevin Schijven Kevin Schijven
06/06/2021 16:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2021 16:38

Bitcoin letterlijk naar de maan; deze maanmissie gaat nog dit jaar BTC op de maan zetten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin letterlijk naar de maan deze maanmissie gaat nog dit jaar BTC op de maan zetten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Astrobotic Technology, een Amerikaans ruimtevaartbedrijf, gaat later dit jaar bitcoin letterlijk naar de maan sturen. Dat kondigt het bedrijf samen met BitMEX dit weekend aan tijdens de Bitcoin 2021 conferentie in Miami.

De lancering zal in november 2021 plaatsvinden op de Pergrine-1, de eerste commerciële maanlander van het bedrijf. De maanlander wordt gestuurd via de ‘Lunar PayLoad Services,’ oftewel de commerciële maanladingdienst van NASA.

Een enkele bitcoin zal naar het oppervlak van de maan gebracht worden. De bitcoin zal op een openbaar adres staan zodat iedereen getuige kan zijn zodra iemand de bitcoin ooit komt ophalen. Je kunt ook extra BTC naar het adres sturen.

“Een unieke fysieke munt markeert de gedenkwaardige gebeurtenis. De ene kant gewijd aan de triomfen van de ruimtevaart, de andere aan crypto. De munt legt dit historische moment vast en toont de huidige hash rate van Bitcoin, het jaar en een citaat van Satoshi Nakamoto.”

Onlangs kondigde al een ruimtevaartbedrijf aan dat het crypto naar de maan gaat sturen. Vorige maand meldde de Geometric Energy Corporation dat het volgend jaar de “DOGE-1 Mission to the Moon” gaat lanceren.

Deze maanmissie wordt uitgevoerd in samenwerking met SpaceX van Tesla CEO Elon Musk en accepteert alleen Dogecoin (DOGE) voor de financiering van de missie. Musk hintte daarvoor al dat SpaceX “dogecoin letterlijk naar de maan zal brengen.” Toch gaat het hier niet om een fysieke munt die daadwerkelijk op de maan geplaatst wordt, zoals met de bitcoin in de maanmissie van Astrobotic.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie