Simon Bosch Simon Bosch
17/01/2024 19:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 18:18

Dogecoin maanmissie: wanneer is de SpaceX lancering?

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin maanmissie: wanneer is de SpaceX lancering?

Foto: Kent Weakley/Shutterstock

Onlangs was dogecoin (DOGE) groot in het nieuws, omdat het verbonden is aan niet één, maar twee ruimtemissies. Eén van die twee missies is een succes gebleken, maar de tweede missie is uitgesteld. Afgaande op de dogecoin koers was dit teleurstellend voor handelaren, maar er heerst nog steeds veel onduidelijkheid. Hier lees je wat de situatie precies is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerste Dogecoin missie succesvol

De eerste missie begon op 23 december met de lancering van de Vulcan Centaur Rocket bij de United Launch Alliance (ULA). Deze raket heeft de Peregrine-maanlander van het bedrijf Astrobotic naar de maan gebracht.

Het karretje is gemaakt in opdracht van NASA en zal wetenschappelijke testen uitvoeren op het hemellichaam. Daarnaast hebben verschillende bedrijven in samenwerking met pakketbezorgdienst DHL een soort tijdscapsule gemaakt, waar ook verschillende crypto-bedrijven iets in hebben gestopt.

Zo heeft BitMEX een fysieke bitcoin toegevoegd. Daarbij moeten we denken aan de private keys van een wallet met 1 BTC. Het adres is publiek, wat betekent dat iedereen er bitcoin (BTC) naartoe kan sturen. Ook heeft de Dogecoin-community de missie gedeeltelijk gefinancierd, nota bene met DOGE. Als dank zit in de ‘MoonBox’ ook een fysiek DOGE-muntje. De lancering was succesvol, maar de satelliet kampte met een brandstoflek waardoor de missie op de maan zelf helaas is afgeblazen.

Advertentie

Tweede missie klein beetje uitgesteld

Je zou misschien zeggen ‘waar is Elon Musk in dit plaatje?’ Nou, die is niet aan dit project verbonden. Musk heeft meegewerkt aan een tweede maanmissie met een Dogecoin-thema. De lancering stond eerst gepland voor deze maand, maar dit is nu uitgesteld naar ergens halverwege februari.

Dat blijkt uit een aankondiging van Intuitive Machines, het bedrijf dat deze maanmissie heeft ontwikkeld. Helaas is er nog geen exacte datum. Ook deze missie heeft dus een wagentje, dat volgens het bedrijf eveneens zal worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek. In tegenstelling tot de lancering van Astrobotic is die van Intuitive Machines volledig betaald in DOGE. Bovendien zal de DOGE in deze missie in een baan om de maan blijven vliegen.

Deze missie zal wél plaatsvinden met een raket van Musk, namelijk een Falcon 9 van SpaceX. Het betreft echter niet het eerste moment van uitstel, de originele aankondiging van Musk had het namelijk over een lancering in 2022. In ieder geval is de lander al naar het lanceringsplatform in Cape Canaveral, Florida gebracht. Het zal binnenkort dus echt gaan gebeuren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie