Sander van Rijn Sander van Rijn
30/11/2023 12:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2023 11:04

Dogecoin maanmissie eindelijk bijna klaar voor historische lancering

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk's Dogecoin ruimtemissie afgeblazen, aanzienlijke vertraging

Foto: Vadim Sadovski/Shutterstock

De langverwachte maanmissie die wordt gefinancierd met dogecoin (DOGE) is weer een stapje dichterbij. De zogeheten ‘Doge-1’ satelliet maakt momenteel zijn laatste voorbereidingen voor een historische lancering. De missie heeft namelijk onlangs een belangrijke goedkeuring gekregen van de National Telecommunications and Information Administration (NTIA).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin satelliet gaat naar de maan

Deze goedkeuring van NTIA is een essentiële stap voor de uiteindelijke toekenning van de Federal Communications Commission (FCC) licentie. Deze licentie is nodig voor de satellietcommunicatie tussen de aarde en de maan.

Het ruimtetechnologiebedrijf Geometric Energy Corporation kondigde dit ambitieuze project al in mei 2021 aan. Dit bedrijf is de ontwikkelaar van de Doge-1, een zogenaamde ‘CubeSat,’ of mini-satelliet.

De satelliet moet de weg vinden naar de maan aan boord van een Falcon 9 raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Het wordt de eerste satellietlancering die volledig is betaald met crypto.

Na het herhaaldelijk uitstellen van de lancering is Intuitive Machines, de lanceerprovider van SpaceX, van plan om de raket in januari 2024 alsnog te lanceren.

Advertentie

Fysieke dogecoin en bitcoin op de maan

Deze lancering van de Doge-1-satelliet is niet de enige veelbesproken raketlancering in de aankomende maanden in de crypto-wereld. Dogecoin-ontwikkelaars kondigden onlangs een plan aan om een fysieke dogecoin-munt naar de maan te sturen.

Crypto-derivatenbeurs BitMEX is, net als de ontwikkelaars van Dogecoin, ook van plan om een fysieke cryptomunt op een missie naar de ruimte te sturen, maar dan van bitcoin (BTC). Het ruimtepakketje van BitMEX, met de naam ‘Lunar Bitcoin’, zal ook op de maan worden afgeleverd.

Dit pakketje bevat de private key van een ‘echte’ bitcoin wallet en een kopie van de allereerste block op de Bitcoin-blockchain. Deze veelbelovende lancering staat al gepland op 23 december en dat zorgt ervoor dat de Doge-1 missie niet meer de eerste crypto-missie naar de maan zal zijn. Het wordt georganiseerd door Astrobotic, een Amerikaans ruimtevaartbedrijf dat is gevestigd in Pittsburgh.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie