Simon Bosch Simon Bosch
19/11/2023 13:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2023 11:16

Dogecoin en Bitcoin lancering gaat door, crypto op de maan een feit

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin en Bitcoin lancering gaat door, crypto op de maan een feit

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Niemand uit de achterban van de cryptomunt Dogecoin (DOGE) is zo bekend als Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk. Wat voor plannen hij precies heeft met de altcoin is nog altijd niet helemaal duidelijk, maar dat hij graag zou willen dat de munt ‘naar de maan’ gaat staat vast. Eind dit jaar krijgt hij zijn zin, want er gaat een fysieke Dogecoin létterlijk naar de maan.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin en bitcoin naar de maan

Op 23 december zal het roboticabedrijf Astrobotic een raket naar de maan sturen met de Peregrine Lunar Lander. Dit wagentje is samen met verschillende andere bedrijven ontwikkeld en zal in opdracht van NASA en verschillende andere bedrijven en instanties wetenschappelijke missies uit gaan voeren op de maan.

De maandlander zal ook meerdere tijdscapsules met zich meebrengen, waar allerlei soorten voorwerpen van overheden en bedrijven in worden geplaatst. Zo stuurt pakketbezorgdienst DHL de MoonBox met een groot aantal voorwerpen. Een fysiek Dogecoin-muntje is hier één van. De Dogecoin-community heeft in 2015 gedeeltelijk voor de missie betaald, schrijft het team van ontwikkelaars van de coin op sociale mediaplatform X.

Maar het blijft niet bij dogecoin (DOGE). Crypto-derivatenbeurs BitMEX stuurt een fysieke bitcoin (BTC) die een ‘echte’ bitcoin (lees: de private keys) met zich meebrengt. Dit pakketje noemt het bedrijf ‘Lunar Bitcoin’. BTC Inc. voegt hier een kopie van Bitcoins Genesis Block aan toe. Dat is het allereerste block op de Bitcoin-blockchain.

Advertisement

Dogecoin koers stijgt hard

De dogecoin koers reageerde meteen door op donderdag en vrijdag met zo’n 14% te stijgen. Echter leverde de coin gedurende het weekend ook weer ongeveer de helft van deze winst in. Of de bitcoin koers ook reageerde op dit nieuws is niet echt duidelijk. De koers daalde op donderdag namelijk juist met 6%. Dat is de grootste daling sinds afgelopen augustus.

Ook ironisch is dat Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX er niets mee van doen heeft, ondanks dat hij zo’n groot fan is van Dogecoin. De Astrobotic zal namelijk gebruikmaken van een Vulcan Centaur-raket van United Launch Alliance (ULA) in Florida.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement