Ivo Melchers Ivo Melchers
15/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2023 11:00

Elon Musk beïnvloedt PEPE koers met deze tweet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk's Twitter gaat handelsdiensten voor crypto aanbieden

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Elon Musk, de wereldberoemde ondernemer, stond de afgelopen week in de schijnwerpers aangezien hij liet weten dat hij over een kleine zes weken af zal treden als CEO van Twitter. Dit nieuws heeft ook de wereld van crypto betreden, aangezien Musk bekend staat als een enorme fan van de grootste meme-coin qua marktkapitalisatie, Dogecoin (DOGE). Ook wist Musk vorige week in het crypto nieuws te verschijnen nadat hij de floor price van de Milady Maker non-fungible token (NFT) collectie had laten stijgen na het plaatsen van een tweet.

Terwijl dogecoin erom bekend staat met enige regelmaat beïnvloed te worden door de miljardair wat de koers betreft, was het stokje dit weekend doorgegeven aan dé cryptocurrency van het moment: pepe (PEPE).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PEPE stijgt na deze meme van Elon Musk

De vorige maand gelanceerde meme-coin, die inmiddels is uitgegroeid tot een directe concurrent van dogecoin en shiba inu (SHIB), schoot op zaterdagochtend plotseling met ongeveer 25% de lucht in. Deze stijging had het te danken aan Musk die een tweet deelde met daarin de wereldberoemde internetmeme ‘Pepe the Frog’, hetgeen waar de meme-coin volledig om draait.

Ondanks de opleving in de koers van PEPE staat het momenteel met meer dan 30% in het rood over de afgelopen week. Hiermee is het tevens de slechtst presterende cryptocurrency van de afgelopen 7 dagen, volgens data van CoinMarketCap. Echter overschaduwt de huidige daling verre van de enorme stijging die het de afgelopen tijd heeft gemaakt. Uit het niets heeft het project de schijnwerpers op zich laten richten en is het de top 100 cryptocurrencies binnengedrongen.

Advertentie

Nieuwe Twitter CEO: fan van DOGE?

Linda Yaccarino is degene die de rol van Musk als hoofd van Twitter op zich zal nemen over enkele weken. Gisteren kon je lezen dat Yaccarino verschillende Dogecoin-gerelateerde accounts volgt op Twitter. Of ze net als Musk een grote fan is van de in 2013 opgerichte meme-coin is uiteraard op basis van deze informatie niet te concluderen. Desondanks is het wellicht een sprankje hoop voor de DOGE community.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie