Ivo Melchers Ivo Melchers
14/05/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2023 07:00

Is de nieuwe Twitter CEO ook fan van Dogecoin?

Nieuws
¿El nuevo CEO de Twitter también es fan de Dogecoin?

Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar gisteren kon je lezen dat Elon Musk het stokje als CEO van Twitter over een kleine zes weken door zal geven. Linda Yaccarino zal de rol van Musk overnemen, terwijl de miljardair zich meer zal focussen op de ontwikkeling van het platform. Yaccarino is een ervaren mediamanager die bijna twaalf jaar bij NBCUniversial heeft gewerkt. Musk staat bekend als een grote fan van Dogecoin (DOGE) en heeft openlijk toegegeven bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en de populaire meme-coin in bezit te hebben, maar heeft Yaccarino ook enige affiliatie met de wereld van crypto?

Bitcoin klaar voor koerssprong? Winstneming onder beleggers neemt af

Is de nieuwe Twitter CEO fan van DOGE?

Ze is hoogstwaarschijnlijk niet geheel een nieuwkomer in de industrie, vooral niet bij de meme-geïnsipireerde cryptocurrencies. Terwijl Musk zijn liefde voor DOGE regelmatig uit in zijn tweets, volgt Yaccarino momenteel verschillende Dogecoin- en Shiba Inu-geaffilieerde accounts op Twitter.

Zo volgt ze de hoofdaccounts van beide meme-coins, maar daarnaast volgt ze ook verschillende belangrijke namen binnen de DOGE community. Billy Markus, mede-oprichter van Dogecoin, DogeDesigner, de maker van een self-custody wallet genaamd MyDoge en Sir Doge of the Coin, een prominente Dogecoin-evangelist en influencer, worden op het moment allemaal gevolgd door de aanstaande CEO van het sociale mediaplatform.

Desondanks heeft ze nog niet publiekelijk haar mening laten doorschijnen over Dogecoin of crypto in het algemeen. Puur gebaseerd op haar volgers op twitter zou het geen gekke conclusie zijn om te zeggen dat Yaccarino, net als Musk, een fan is van de in 2013 opgerichte meme-coin.

Het blijft echter pure speculatie en het is uiteraard enigszins gevaarlijk om een conclusie te baseren op enkel Twitter-volgers. Het blijft daarom afwachten om de houding van de nieuwe CEO ten aanzien van Dogecoin en crypto in het algemeen te ontdekken.

Yaccarino heeft in het verleden al wel vocaal de inspanningen van twitter gesteund, onder leiding van Musk, om open-source codering en digitale transparantie te omarmen, wat tevens belangrijke principes binnen de crypto-beweging zijn.

Aftreden Musk

In december hield Musk een Twitter poll waarin hij zijn volgers vroeg of hij moest aftreden als hoofd van twitter. 57,5% gaf aan dat hij af moest treden als CEO en de miljardair liet destijds weten dat hij dit onmiddellijk zal doen als hij een vervanger wist te strikken. Inmiddels is het zover en zijn de laatste weken van Musk als CEO van Twitter aangebroken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie