Kevin Schijven Kevin Schijven
05/11/2021 10:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2021 10:41

Enjin richt $100 miljoen fonds op voor NFT metaverse ecosysteem op Efinity, koers steeg even hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enjin richt $100 miljoen fonds op voor NFT metaverse ecosysteem op Efinity, koers steeg even hard

De “metaverse” hype blijft toenemen. Enjin, een blockchain gaming bedrijf voor non-fungible tokens (NFT’s) heeft zojuist een nieuw fonds opgericht van maar liefst $100 miljoen, genaamd de Efinity Metaverse Fund. Dat kondigt het bedrijf op 4 november aan:

Efinity is een blockchain ontwikkeld door Enjin voor Polkadot (DOT). Het fonds is opgericht ter ondersteuning van de metaverse op Efinity en de verdere ontwikkeling van dit ecosysteem.

Daarnaast wil Enjin de metaverse, een conceptuele virtuele wereld, decentraliseren. Het fonds zal ook zogenaamde cross-chain NFT’s ondersteunen alsmede nieuwe gaming projecten die worden gebouwd op Efinity.

“Het is nu tijd voor ons om dit om te zetten in een officieel, openbaar en bewust onderdeel van onze groeistrategie, en een vrije, open en gedecentraliseerde metaverse te ondersteunen.”

Aldus het persbericht. De hype omtrent de metaverse sloeg aan toen Facebook plotseling zijn naam vorige week veranderde naar Meta om op de groei van de metaverse in te spelen. Dat zorgde ervoor dat de koersen van meerdere NFT metaverse projecten enorm stegen, waaronder die van decentraland (MANA).

Ook enjin coin (ENJ), een ERC-20 token op Ethereum (ETH), presteert de afgelopen weken sterk. De koers staat meer dan 75% in de plus ten opzichte van twee weken geleden. Gisteren, toen de aankondiging werd gemaakt, schoot de koers weer even hard omhoog. ENJ schoot even van $2,78 naar $3,30, een stijging van bijna 19% in enkele minuten. Echter corrigeerde ENJ daarna ook weer flink omlaag, maar begint vanochtend toch weer goed te stijgen.

Enjin stuurde onlangs samen met 29 andere blockchain gaming bedrijven een open brief naar Valve. Ze eisen een opheffing van het recente verbod van alle blockchain, crypto en NFT spellen van het Steam platform.

De CEO van Electronic Arts (EA), Andrew Wilson, zei eerder vandaag nog dat hij verwacht dat NFT’s in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen in computerspellen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement