Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2021 11:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2021 11:15

Enjin en 28 andere NFT gaming bedrijven sturen open brief aan Valve, eisen opheffing verbod op Steam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enjin en 28 andere NFT gaming bedrijven sturen open brief aan Valve, eisen opheffing verbod op Steam

Afgelopen week verbood Valve, een groot computerspelbedrijf, plotseling alle spellen die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies, blockchain en non-fungible tokens (NFT’s) van het zeer populaire Steam platform.

Nu hebben meerdere grote blockchain gaming bedrijven samen met een aantal belangroepen voor digitale rechten Valve gevraagd om het verbod in te trekken. Enjin, Fight for the Future, The Blockchain Gaming Alliance en nog 26 andere blockchain bedrijven hebben een open brief gestuurd naar Valve waarin ze pleiten voor een opheffing van het verbod:

“Games die gebruikmaken van blockchain-technologie en web3-tokengebaseerde technologieën zoals DAO’s en NFT’s kunnen de gebruikerservaring van games positief verbeteren en nieuwe economische kansen creëren voor gebruikers en makers.

Overweeg om uw standpunt over dit onderwerp te wijzigen en tokens en, meer in het algemeen, het gebruik van blockchain-technologie op het Steam-platform toe te staan. Verbied geen blockchain-gebaseerde games op Steam.”

Aldus de brief. De reden waarom deze bedrijven van het verbod af willen is omdat Steam zeer populair is onder gamers. Als je spel niet op het platform verschijnt, is de kans groot dat een potentieel publiek nooit je spel ziet.

Steam lanceerde in 2013 en heeft zo’n 17 tot 24 miljoen gebruikers per dag en meer dan 120 miljoen per maand. Het platform voerde afgelopen week het verbod in omdat crypto en NFT’s “echte waarde” hebben. Steam heeft echter al een marktplaats voor digitale items en de inclusie van NFT’s samen met onduidelijke regelgeving zou Valve wellicht in het vizier van toezichthouders kunnen plaatsen. Het is daarom geen verbazing dat het bedrijf hier zich (nog) niet aan wil branden.

“Blockchain-games pionieren met een aantal nieuwe concepten die de game-industrie voor zowel spelers als uitgevers zullen stimuleren. Om deze snelgroeiende sector in zo’n cruciaal ontwikkelingsstadium af te sluiten, negeert u de opmerkelijke vooruitgang die we dit jaar hebben geboekt, terwijl u oneerlijke toegang tot de markt creëert voor gevestigde exploitanten.”

Aldus Sebastien Borget, president van de Blockchain Game Alliance, over deze opkomende sector. Witek Radomski, CTO van Enjin, meldt op Reddit dat Valve nog niet heeft gereageerd. Hij ziet deze sector nog hard groeien in de komende jaren:

“Het potentiële blockchain gaming ecosysteem zal tegen het einde van dit decennium orden van grootte groter zijn dan het nu is. Het is in ieders belang om samen te werken om goed doordachte, interoperabele standaarden te creëren, zodat het multiversum niet te gefragmenteerd is.”

Enkele uren later meldde Enjin het volgende op Twitter en noemt het “een stap in de goede richting van Steam:”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie