Kevin Schijven Kevin Schijven
16/10/2021 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2021 13:00

Steam verbiedt alle blockchain, crypto en NFT spellen van het gaming platform, maar waarom?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum oprichter komt met nieuw voorstel; verstandig of gevaarlijk?

Steam, een zeer populair gaming platform, gaat alle spellen die gebruik maken van cryptocurrencies, non-fungible tokens (NFT’s) en andere blockchain-technologie, verwijderen van het platform.

Valve, het bedrijf achter Steam en maker van populaire spellen als Half-Life, Counter-Strike en DOTA2, heeft blockchain gerelateerde computerspellen op een lijst gezet van applicaties die niet meer op Steam gepubliceerd mogen worden.

Het nieuws kwam naar buiten via ‘SpacePirate,’ ontwikkelaar van het NFT spel ‘Age of Rust.’ SpacePirate meldt dat het team onlangs een notificatie van Valve ontving over de wijziging van het beleid:

“Het standpunt van Steam is dat NFT’s waarde hebben en ze staan ​​geen items toe die echte waarde kunnen hebben op hun platform. Hoewel ik teleurgesteld ben dat Age of Rust is verwijderd, gaat het er meer om dat Blockchain-spellen als geheel worden verwijderd. Dit is een tegenvaller voor iedereen. Hoewel ik hun keuze respecteer, geloof ik fundamenteel dat NFT’s en blockchain-spellen de toekomst zijn.”

Aldus SpacePirate. Valve zelf heeft nog geen officiële statement naar buiten gebracht. In de markt wordt gespeculeerd dat het bedrijf dit doet omdat het al een marktplaats heeft voor digitale items en zich momenteel niet wil branden aan de onzekere regelgevende situatie en belasting omtrent NFT’s. Steam accepteerde ooit betalingen met bitcoin (BTC), maar stopte daar enkele jaren geleden weer mee.

Daarentegen zegt Tim Sweeney, CEO van concurrent Epic Games, dat zijn platform wel blockchain spellen verwelkomt. Hij zegt echter niets over NFT’s specifiek en Epic staat erom bekend dat zij zeer agressief maar tevergeefs met Steam proberen te concurreren. Het bedrijf zit momenteel nog verwikkeld in een rechtszaak met Apple.

“Als technologie is de blockchain slechts een gedistribueerde transactiedatabase met een gedecentraliseerd bedrijfsmodel dat investeringen in hardware stimuleert om de capaciteit van de database uit te breiden. Dit heeft nut, of een bepaald gebruik ervan nu wel of niet lukt.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie