Thom Derks Thom Derks
24/02/2023 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 06:10

Enorm Chinees techbedrijf gaat samenwerken met grote crypto projecten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enorm Chinees techbedrijf gaat samenwerken met grote crypto projecten

Foto: monticello/Shutterstock

Het Chinese Tencent Cloud, een groot techbedrijf in China, tekent overeenkomsten met meerdere blockchain- en crypto-bedrijven om de ontwikkeling en bouw van Web3 ecosystemen te faciliteren. Dit onthulde de Cloud-afdeling van de techreus middels een persverklaring van 22 februari.

DoopieCash: Hoe je verstandig kunt handelen met altcoins en memecoins
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Niet de enige grote partij in web3

Overigens is Tencent Cloud niet de enige partij die zich momenteel op de wereld van Web3 stort. Ook Google Cloud en Microsoft zijn met vergelijkbare samenwerkingen bezig. Google Cloud sloot eerder deze week bijvoorbeeld een samenwerking met Tezos, die ook op de ontwikkeling van Web3-toepassingen gericht is.

Onder de samenwerkingen bevindt zich een overeenkomst met Ankr, waarmee het een serie van blockchain API-diensten zal aanbieden. Deze nieuwe toepassing komt te draaien op de infrastructuur van Tencent Cloud en zal verbindingen met mainstream blockchains mogelijk maken die bouwen aan Web3 games en toepassingen.

Verder sluit Tencent samenwerkingen af met Avalanche, Scroll en Sui. Ook dit zijn drie crypto bedrijven die een goede reputatie genieten binnen de wereld van Web3. Het doel van de samenwerking is om de infrastructuur van alle partijen samen te voegen en het makkelijker te maken voor ontwikkelaars om toepassingen te bouwen.

Advertentie

Metaverse-in-a-box

Verder introduceert Tencent Cloud een zogenaamd metaverse-in-a-box product voor Web3-ontwikkelaars die volledig integreert met een groot deel van de infrastructuur, betrouwbare producten, toolkits voor ontwikkelaars, en hapklare code voor blockchain-games.

“Met de transparante digitale toekomst die voor ons ligt, […] is Tencent Cloud bereid om sterke technische ondersteuning te bieden aan Web3. Tencent Cloud zal met enkele partners binnen de industrie samenwerken om een betere ervaringen te bieden en het Web3-ecosysteem tot bloeit te brengen.”

Aldus Poshu Yeung van Tencent Cloud International. Het is vooral interessant om te zien dat vrijwel alle Cloud-afdelingen van de grote techspelers op hetzelfde moment in de wereld van Web3 stappen. Vandaag werd ook nog bekend dat Spotify start met afspeellijsten die alleen toegankelijk zijn voor tokenhouders van bepaalde NFT projecten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie