Kevin Schijven Kevin Schijven
24/05/2020 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2020 19:01

Ethereum (ETH) 2.0 of TRON (TRX) 4.0? Justin Sun vraagt het op Twitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 2.0 of TRON (TRX) 4.0? Justin Sun vraagt het op Twitter

Foto: leksiv/Shutterstock

Op 23 mei kondigde Justin Sun, CEO van de TRON Foundation, dat de volgende versie van zijn blockchain eraan komt: TRON 4.0.


Kort daarna vroeg Sun aan de community op Twitter welke zij denken dat beter is: Ethereum (ETH) 2.0 of Tron (TRX) 4.0?


Dat verliep niet helemaal zoals hij zich waarschijnlijk had voorgesteld. Na zo’n 18.000  stemmen (op het moment van schrijven) blijkt Ethereum 2.0 de duidelijke winnaar te zijn met 72,6 procent van de stemmen.
Met Ethereum 2.0 maakt het netwerk de overstap van een Proof-of-Work­ (PoW) systeem naar een Proof-of-Stake (PoS) systeem. De update, oorspronkelijk gepland voor januari 2020, is echter al meerdere malen uitgesteld. Onlangs werd deze wederom uitgesteld van 15 mei naar ergens in juni, maar de verwachting is dat de kans op verder uitstel groot is. De overstap blijkt complexer te zijn dan verwacht.
Het is onbekend wat TRON 4.0 precies gaat doen. Er wordt dan ook gespeculeerd op Twitter dat de update niets bijzonders zal inhouden, maar slechts een marketingplooi is van Sun. Sun staat erom bekend dat hij geen moeite heeft dergelijke tactieken toe te passen. Volgens meerdere mensen uit de community probeert Sun op de hype rondom Ethereum 2.0 mee te surfen.
Sun lijkt zich weinig aan te trekken van de negatieve reputatie die hij opbouwt. Zo kreeg hij een bak van kritiek over zich heen toen hij misbruik maakte van de uitbraak van het coronavirus alsmede de dood van basketballegende Kobe Bryant voor marketingdoeleinden. Ook staat hij in het middelpunt in de controverse rondom zijn overname van Steem (STEEM) en de onlangs bevroren fondsen van gebruikers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie