Kevin Schijven Kevin Schijven
11/09/2020 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2020 06:07

Ethereum haalt Bitcoin in wekelijkse transactiewaarde in, komt dit door DeFi?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum haalt Bitcoin in wekelijkse transactiewaarde in, komt dit door DeFi?

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk ziet de afgelopen maanden steeds meer activiteit door de exploderende decentralized finance (DeFi) markt. Op 5 september haalde Ethereum voor het eerst sinds begin 2018 Bitcoin (BTC) in qua “wekelijkse gemiddelde transactiewaarde.”
Onderzoeksbureau Coin Metrics meldt op 9 september dat deze “zevendaagse gecorrigeerde overdrachtswaarde” van Ethereum $3,08 miljard heeft bereikt, terwijl die van Bitcoin op $3,01 miljard uitkwam.


De laatste keer dat Ethereum hiermee Bitcoin inhaalde was tijdens de initial coin offering (ICO) rage begin 2018, meldt Coin Metrics. Nu wordt de netwerkactiviteit op Ethereum vooral aangestuurd door DeFi. De meeste DeFi-projecten draaien op de Ethereum blockchain en er wordt veel ether gebruikt om in DeFi projecten te vergrendelen.
De recente lancering van de yETH kluis op Yearn.Finance telt wellicht ook mee, zegt Coin Metrics. Ook valt de piek samen met de lancering van Sushiswap. Echter stortte SUSHI kort na lancering weer in doordat de oprichter een deel van het ontwikkelfonds op de markt had gedumpt. Volgens Coin Metrics is dit medeverantwoordelijk geweest voor de daling van ether prijs. Verder meldt Coin Metrics dat Bitcoin en Ethereum ondanks de prijsdaling er nog sterk uitzien:

De netwerkfundamenten van Bitcoin en Ethereum blijven er sterk uitzien ondanks een daling van de marktkapitalisatie. De dagelijkse transactiekosten blijven over de hele linie stijgen, waarbij de ETH-kosten op 1 september een nieuw recordniveau bereikten. Verhoogde vergoedingen leiden tot hogere winsten voor miners en als gevolg daarvan neemt de hash rate toe. De BTC hash rate groeide met nog eens 4,2% van week tot week en ligt op schema om opnieuw nieuwe recordhoogtes te bereiken. De ETH hash rate vertoonde ook een sterke groei, met een stijging van 7% van week tot week.

De hash rate van bitcoin behaalde onlangs een nieuwe all-time high (ATH). Volgens gegevens van Google Trends is momenteel de interesse in DeFi nog lang niet zo hoog als die in ICO’s was tijdens de rage eind 2017, ondanks dat de bedragen al veel hoger liggen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie