Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) prijs breekt uit en bereikt 2-jarig hoogtepunt, is de yETH kluis van yEarn.Finance (YFI) de reden?

De koers van ether (ETH) brak gisterenavond eindelijk weer door de $400 en op het moment van schrijven is deze zelfs gestegen naar een prijs boven de $460. Zo hoog is de ether-koers in meer dan twee jaar niet meer geweest.

- Advertentie -

Analisten speculeren dat yEarn.Finance (YFI) voor deze prijsuitbraak heeft gezorgd en wellicht voor verdere stijgingen zal zorgen. YEarn en de decentralized finance (DeFi) markt zijn enorm hard gestegen de afgelopen tijd en dat heeft hoogstwaarschijnlijk een impact gehad op de prijs van ETH.

De nieuwste katalysator is wellicht de aankomende lancering van yETH. YEarn.Finance bestaat uit verschillende kluizen waar gebruikers hun cryptocurrencies in kunnen vergrendelen om rente te verdienen. Gebruikers op Yearn stemmen momenteel voor een nieuwe kluis waar ETH in vergrendeld kan worden in ruil voor yETH.

Volgens analisten kan dit de koopdruk op ether opvoeren en vervolgens ook de prijs. Alex Saunders, CEO van Nugget News, is er bijvoorbeeld zeer enthousiast over:

Maar het nieuwe product dat me enthousiast en zelfs nog optimistischer heeft gemaakt op ETH, is yETH.

Dit draagt bij aan een lange lijst van katalysatoren voor Ethereum, maar vermindert ook het beschikbare aanbod. Iedereen die ETH bezit, kan automatisch de beste opbrengst verdienen door yETH te HODLen.

Het kan ook betekenen dat andere protocollen het moeilijker vinden om te concurreren met Ethereum bij het aanbieden van staking-beloningen.

Anthony Sassano, medeoprichter van Ethhub, stelt het volgende:

De yETH kluis van yearn.finance wordt een zwart gat voor ETH. Dat wil zeggen, zodra ETH er eenmaal ingaat, zal het erg moeilijk worden om eruit te komen. Bedenk nu wat dit doet met de prijs van ETH zal doen

Daar komt wellicht bij dat het yInsure.Finance project gisteren werd gelanceerd:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.292,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.292,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...